keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Safari-jengi: norsu minipehmo

Virkkasin norsun sinisestä Anchor Freccia ohuesta virkkauslangasta käyttäen virkkuukoukkua nr. 1,5. Yksityiskohtiin käytin hopeanharmaata Anchor Freccia -lankaa. Norsun korkeus 6 cm.

Aloitin norsun päälaelta luoden kolme ketjusilmukkaa ja tehden ensimmäiseen silmukkaan noin 10 pylvästä. Suljin pylväät ympyräksi ja jatkoin pylväitä kierros kierrokselta lisäten, kunnes pää oli tarpeeksi pyöreä ja kavensin pylväitä yhden kierroksen verran.

Kaulassa vaihdoin kiinteisiin silmukoihin, jotta silmukoiden kavennukset eivät olisi niin näkyviä, eikä kavennusten kohtiin syntyisi reikiä. Kun pää oli kavennettu, täytin sen vanulla ja jatkoin kiinteitä silmukoita kierros kierrokselta lisäillen. Vaihdoin norsun mahan kohdalla takaisin pylväisiin ja jatkoin kunnes norsun keskiruumis oli tarpeeksi pitkä. Täytin myös keskiosan vanulla ja pohjan kavensin joka kierroksella joka toisen silmukan.

Virkkasin norsun korvat suoraan kiinni norsun päähän pylväitä käyttäen. Kärsän virkkasin kiinteillä silmukoilla pötkyläksi ja kiinnitin norsuun neulalla ja langalla. Jalat virkkasin erikseen tasona, täytin vanulla ja ompelin ne umpeen pötkylöiksi. Tein jalkojen päihin pistoja ristiin hopeanharmaalla virkkauslangalla ja kiinnitin jalat sinisella langalla neulaa käyttäen norsuun. Lopuksi pistelin valkoisella langalla norsulle silmät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti