torstai 2. elokuuta 2012

Virkattu kännykkäkotelo


Virkattuja kännykkäkoteloita.
Innostuin virkatuista kännykkäkoteloista löydettyäni upeita kuvia sellaisista googlen kuvahaun avulla. Sain inspiraation kännykkäkoteloihini Mimin Crochet and Other Stuff -blogin karhu-kännykkäkotelosta ja AngelsChestin Etsy-kaupan pöllö-kännykkäkotelosta. Suosittelen kurkkaamaan AngelsChestin kauppaan, josta voi ostaa upeita valmiiksi virkattuja tuotteita ja niiden virkkausohjeita englanniksi. Iloista inspiroitumista!


Violetti rusetti-kännykkäkotelo.Rusetti -kännykkäkotelo

Lankoina: Violetti ja musta Marks&Kattens Bianca-puuvillalanka.
Virkkuukoukku: nr. 1,5
Lisäksi: ohutta, mustaa silkkinauhaa
Kotelo:
1. Luo esim. n. 20kjs. Voit sovittaa ketjusilmukkajonoa puhelimesi leveyteen sopivaksi ja luoda tarvittaessa joko vähemmän tai enemmän ketjusilmukoita puhelimen koosta riippuen.
2. 1ks jokaiseen s.
3. 3ks aloitussilmukkaan, käännä työ kjs-jonon toiselle sivulle ja jatka seuraavasti:
4. 1ks jokaiseen s, virkkaa kuitenkin 2ks viimeiseen silmukkaan.
5.-37. Jatka sitten tätä kierrosta ympäri (n. 45 silmukkaa) 1ks jokaiseen silmukkaan 32 kierroksen ajan (tai kunnes kotelo on puhelimesi pituuteen sopiva).
38.-39. Vaihda sitten mustaan lankaan ja virkkaa 2 kierrosta 1ks jokaiseen silmukkaan.
40. Vaihda takaisin violettiin lankaan ja virkkaa 1 kierros 1ks jokaiseen s.
41. Pitsireunus: *1ps, 3kjs, jätä kaksi silmukkaa väliin ja virkkaa sitten 1 ps* toista koko kierroksen ajan.
42. *2ks edellisen kierroksen ketjusilmukoihin, 2kjs, 2ks edellisen kierroksen kjs:hin* toista koko kierros loppuun.
43. *2ps edellisen kierroksen kiinteisiin silmukoihin, 3ks edellisen kierroksen kjs, 2ps edellisen kierroksen kiinteisiin silmukoihin* toista kierros loppuun.
Päättele langat huomaamattomasti ja pujota mustan raidan alle musta silkkinauha ja solmi rusetille.


Sininen/harmaa pöllö-kännykkäkotelo.


Pöllö-kännykkäkotelo

Lankoina: Harmaa ja punertava Marks&Kattens Flox-puuvillalanka, vihreä Novitan Cannes-lanka, sininen, harmaaraidallinen, violetti ja oranssi jämälanka (joiden alkuperää en tiedä). Yksityiskohtiin valkoista ja mustaa Marks&Kattens Bianca-puuvillalankaa.
Virkkuukoukkuna: 2,5


Kotelo:
1. Luo n. 14 kjs.
2. 1ks jokaiseen s.
3. 3ks aloitussilmukkaan, käännä työ kjs-jonon toiselle sivulle ja jatka seuraavasti:
4. 1ks jokaiseen s, virkkaa kuitenkin 2ks viimeiseen silmukkaan.
5.-27. Jatka sitten tätä kierrosta ympäri 1ks jokaiseen silmukkaan kunnes puhelimen pituusmitta tulee täyteen. Voit vaihtaa halutessasi väriä pöllön pääosaan, esim. Punertava/harmaa pöllö: 19 kierrosta harmaata + 8 kierrosta punertavaa.
28. Virkkaa viimeinen kierros loppuun ja luo sitten esim. 12kjs, kiinnitä silmukkajono piilosilmukalla kotelon toiseen reunaan ja tee 1ps vielä sen viereseen silmukkaan kiinni reunaan. Virkkaa sitten 1ks jokaiseen 12:sta kiinteään silmukkaan ja lopuksi 1ps kiinni kotelon aloitusreunaan.

Punertava/harmaa pöllö-kännykkäkotelo.
Silmä: 2kpl
1. 3kjs.
2. 6ks aloitussilmukkaan.
3.-5. 2ks jokaiseen s.
6. Päättele lanka ja ompele silmä kiinni koteloon. Ompele mustuainen pienin pistoin neulalla ja langalla. Tee toinen silmä samoin.

Nokka:
1. 6kjs.
2. 1ps koukusta laskien toiseen s.
Violetti/vihreä pöllö-kännykkäkotelo.
3. 1ks, 1kjs, 3p, 1kjs, 3ps pylvään reunaa pitkin takaisin aloitussilmukkaan. Päättele lanka ja ompele nokka kiinni koteloon.Kukka:
1. 3kjs, yhdistä ympyräksi.
2. 5ks ympyrään.
3. Terälehti: *1ks, 2kjs, 1p, 2kjs, 1ps* samaan silmukkaan, toista sama 5 kertaa = 5 terälehteä. Päättele langat ja ompele kukka kiinni koteloon. Halutessasi voit ommella valkoisella langalla kukkaan keskustan.
Panda-kännykkäkotelo.
Panda-kännykkäkotelo


Lankoina: Valkoinen ja musta Marks&Kattens Bianca-puuvillalanka.
Virkkuukoukku: nr. 1,5

Kotelo:
Valkoinen lanka.
1. Luo esim. n. 20kjs. Voit sovittaa ketjusilmukkajonoa puhelimesi leveyteen sopivaksi ja luoda tarvittaessa joko vähemmän tai enemmän ketjusilmukoita puhelimen koosta riippuen.
2. 1ks jokaiseen s.
3. 3ks aloitussilmukkaan, käännä työ kjs-jonon toiselle sivulle ja jatka seuraavasti:
4. 1ks jokaiseen s, virkkaa kuitenkin 2ks viimeiseen silmukkaan.
5.-25. 1ks jokaiseen silmukkaan 20 kierroksen ajan.
26.-30. Vaihda mustaan lankaan ja virkkaa 1ks jokaiseen silmukkaan 5 kierroksen ajan.
31. Vaihda valkoiseen lankaan ja virkkaa 9 kierrosta 1ks jokaiseen s.
Päättele langat.

Korvat: 2kpl
Virkkaa mustalla langalla suoraan kiinni koteloon:
1. 2kjs, 5p samaan silmukkaan.
2. Virkkaa seuraavaan silmukkaan 2p, 1ks, 1ps.
Päättele langanpäät huomaamattomasti ja tee toinen korva samoin.

Silmät: 2kpl
1. 6kjs
2. 1ks jokaiseen s, 3ks aloitussilmukkaan, käännä työ ja tee toinen sivu samoin.
3. 2ks jokaiseen s koko kierros.
Päättele langat ja ompele kiinni koteloon. Pistele neulalla ja langalla lopuksi pandalle valkoiset silmät ja niihin mustuaiset, nenä sekä suu.

8 kommenttia:

 1. Vau miten hienoja, tää on nyt sitä värkkäystä ;) Pitäs itekkin ostaa ohutta lankaa ja kokeilla jotain tämmöstä koristeellista :)

  VastaaPoista
 2. Jee kiitos! Oon ihan koukussa ja uusia kotelo-ideoita tulee mieleen jatkuvalla syötöllä. :D

  VastaaPoista
 3. selasin sun koko blogin läpi tässä ja liityin lukijakskin :) tosi söpöjä ja hauskoja ideoita sulla :) mutta yks kysymys.. mitä teet kaikilla noilla pehmoilla? o; mä kauheesti tykkään myös tehdä just tollasia pieniä virkkauksia, mutta en millään keksi että kenelle antais tai mitä nillä sitten tekis? :D

  VastaaPoista
 4. Hei Wivi! Kiitos kun liityit blogin lukijaksi.
  Haha, esititpä hyvän kysymyksen! :D Minulla on aika iso suku ja läheiset välit serkkuihini, joten lähetän pehmolelupaketteja heille ja heidän lapsilleen, sekä ystäville ja tutuille syntympäivälahjoiksi ja joululahjoiksi. Ovat varmaan jo tottuneet saamaan minulta vain pehmeitä lahjapaketteja. :)

  Jos on vaikeaa keksiä kenelle omia virkkauksia lahjoittaisi, niin olen törmännyt ainakin täällä Ruotsissa Hjärtekatten (sydänkissa) -hyväntekeväisyyskampanjaan, jossa virkattuja pehmoleluja kerätään ja lahjoitetaan lasten- ja nuortensairaaloihin Göteborgissa ja Lundissa. Ihana ajatus ja tekisi itsekin mieli virkata ja lähettää hyväntekeväisyyteen joku kerta. :) Tässä linkki (ruotsinkielinen): http://hjartekatten.blogspot.se/
  Täytyy pitää silmällä jos löytyisi myös samankaltaisia suomalaisia hyväntekeväisyyskampanjoita.

  Yksi idea voisi olla myydä virkkauksia kirpputorilla? Lahjoitin vauvamonsterit ulkomaanapu-kevätbasaariin ja menivät kuulemma hyvin kaupaksi. :)

  VastaaPoista
 5. Hei!

  Blogia aloittaessani laitoin nimettömän ohjeen, kun en tiennyt tämän alkuperää. Sain ohjeen muuta kautta. Nyt sitten löysin onnekseni siun blogin ja huomasin ohjeen. Muistin vanhan tekstini ja linkitin siut miun blogiin, jotta lukijat pääsevät alkuperäisen ohjeen luokse. Pahoittelut, ei todellakaan ollut tarkoitus jättää siua mitenkään mainitsematta, enkä ole esittänyt ohjetta omanani. Kiitos ihanasta ohjeesta ja siitä, että se on tuonut inspiraatiota! Toivon mukaan annat tämän mokan anteeksi. Olin tuolloin vielä vasta alkaja, nykyisin jo paljon enemmän oppinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://inspiraationvietavana.blogspot.fi/2013/08/kannykkapussi-alypuhelimelle.html Tästä pääset katsomaan tekstiä.

   Poista
  2. Hei Tepazu!

   Kiitos linkistä ja kommentista. :) Voi miten ihanan huovutetun pöllö-kännykkäpussin olit tehnyt! Tosi söpö. Täytyy pitää blogiasi silmällä, sitä ei koskaan tiedä mistä inspiroituu! ;)

   PS: Ei haittaa, ettet ole aiemmin linkittänyt ohjetta blogiini. Varmasti löytyy muitakin virkkausohjeita kännykkäpusseihin blogimaailmasta. Kiva kuitenkin, kun nyt linkitit, niin pääsin ihastelemaan sinun blogiasi.

   Poista
  3. Haluan kuitenkin kunnioittaa ohjetta, josta ajatus on saatu :) Kiitos, kun ymmärsit!

   Poista