maanantai 7. helmikuuta 2011

Safari-jengi: leijona minipehmo

Virkkasin leijonan hopeanharmaasta Anchor Freccia -langasta virkkuukoukulla nr. 1,5. Leijonan harjan tein beigestä Novitan ohuesta virkkauslangasta, silmiin käytin sinistä Anchor Freccia -virkkauslankaa ja nenään ja viiksiin ruskeaa kirjontalankaa. Leijonan korkeus on n. 9 cm.

Aloitin leijonan kuononpäästä ja virkkasin koko vartalon yhtenä kappaleena, vain jalat ja hännän virkkasin lopuksi erikseen ja ompelin kiinni vartaloon.

Loin noin kolme ketjusilmukkaa, joista ensimmäiseen tein noin viisi kiinteää silmukkaa, jotka yhdistin ympyräksi yhdellä piilosilmukalla. Seuraavalla kierroksella tein jokaiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa, jonka jälkeen tein välikierroksen (ei lisäyksiä). Jatkoin kiinteillä silmukoilla vain harvakseltaan silmukoita lisäillen, jotta kuonosta ei tulisi liian leveä.

Kun kuono oli tarpeeksi pitkä, tein joka toiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa, jonka jälkeen välikierros. Välikierroksen jälkeen lisäsin jälleen silmukoita joka toiseen silmukkaan, ja jälleen välikierros. Seuraavaksi vaihdoin pylväisiin ja virkkasin niitä yhden kokonaisen kierroksen. Leijonan kasvot olivat valmiit, mutta takaraivo oli vielä virkattavana.

Koska halusin kokeilla tehdä koko leijonan vartalon yhtenä kappaleena, tuli takaraivo virkata edestakais-virkkauksena. Jätin siis kuonon alta silmukat virkkaamatta ja käänsin työn molemmilla puolilla kuonon alla. Virkkasin pylväillä ensin välikierroksia ja aloin sitten kaventamaan (jättämään silmukoita virkkaamatta väliin) tasaisesti kerros kerrokselta. Kun pään takaosa oli yhtä pitkä kuonon alaosan kanssa, tasasin kaulan ympäriltä silmukat takaisin ympyräksi virkaten kiinteitä silmukoita. Tein välikierroksen ja aloin jälleen lisäämään silmukoita harvakseltaan.

Vaihdoin muutaman kiinteäsilmukka-kierroksen jälkeen pylväisiin ja lisäsin niitä kierros kierrokselta harvakseltaan. Vartalon ollessa tarpeeksi pitkä, vaihdoin kiinteisiin silmukoihin ja virkkasin pohjan joka toisen silmukan kaventaen. Vedin langan viimeisen silmukan läpi ja päättelin hyvin neulaa apuna käyttäen. Virkkasin jalat ja kädet erikseen ja kiinnitin vartaloon neulalla ja langalla. Korvat ja hännän virkkasin suoraan kiinni leijonaan ja hännänpäähän solmin pienen tupsun beigestä langasta.

Aloitin harjan tekemisen sen alimmasta kerroksesta, leijonan niskasta. Etenin rivi kerrallaan, välillä lisää lankaa vaihtaen. Pujotin pitkän langan neulan silmään ja tasasin langan päät. Pistin neulan vaakasuunnassa pylvään alta ja vedin lankaa jättäen noin 2 cm langan päät pylvään toiselle puolelle. Tein umpisolmun pylvään ympäri ja tein langasta 2 cm rinkulan sormeni ympärille, pistin neulalla seuraavan pylvään alta, kiristin lankaa sopivaksi, tein umpisolmun ja tein rinkulan. Jatkoin näin koko leijonan takaraivon kauttaaltaan.

Viimeisiksi harjaksiksi jäi kasvojen ympärys, jonka solmut ja rinkulat tein erityisen huolella, jotta niistä tulisi tasalaatuiset. Tein harjakset tällä kierroksella myös kuonon alle. Lopuksi tein silmät, nenän ja viikset langalla ja neulalla ja leijona oli valmis. ^_^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti