perjantai 7. tammikuuta 2011

Neulottu veljen naama


Neuloessani syksyllä Marilyn Monroeta tauluksi (ks. Neulottu Marilyn) veljeni tuli sanoneeksi, että olisi hieno saada samanlainen taulu omasta naamastaan. Neuloin taulun hänelle joululahjaksi käyttäen Novitan Nalle-lankaa (väreinä: ruskea, musta, tumman harmaa ja vaalean harmaa) ja suoria puikkoja nr. 3,5.

Muokkasin valokuvien muokkausohjelmalla veljeni kuvan ensin mustavalkoiseksi ja tein sen päälle ruudukon (leveys noin 40 ruutua). Tulostin kuvan paperille ja loin 50 silmukkaa (piirroksen silmukat + molempiin reunoihin 5 silmukkaa). Neuloin oikealla puolella oikeaa ja nurjalla nurjaa piirroksen mukaan siten, että yksi ruutu vastasi aina yhtä silmukkaa.

Jokaista väriosiota varten oli erillinen lankakerä, jotta työ pysyi ryhdikkäänä eikä venynyt tai kiristynyt lankojen mukana. Lopuksi pistelin neulalla ja mustalla langalla kasvojen yksityiskohdat: suun, nenän, silmät ja kulmat. Kehystin taulun ilman lasia.

Ilme veljen kasvoilla hänen aukaistessaan joulupaketin: korvaamaton! :D

4 kommenttia:

 1. Ihan näköinen (vaikka en veljeäsi kyllä ole tainnut nähdä kuin kuvissa) :)

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia! Olen itsekin ihan tyytyväinen yhdennäköisyyteen. =)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna! :) Kävin Tee Se Itse Siskot -blogissa ja aivan upeita käsitöitä! Erityisesti tölkkiklipsuista tehdyt työt, joita itsekin haaveilen tekeväni vielä joskus.. (kunhan saan klipsuja tarpeeksi säästöön) Ehkä testaan tekniikkaa kauniilla rannekoru-ohjeellasi. :)

   Poista