Tee ite parempi (TIP)

Tee Ite Parempi (TIP) on sanonta, jota aloin parhaan ystäväni kanssa käyttämään kesällä 2013 asioista, tavaroista ja ohjeista, joita jouduimme itse parantelemaan, jotta olisimme tyytyväisiä lopputulokseen. Lausahdus on tarkoitus olla leikkimielinen, eikä äkäinen tiuskahdus, jollaisena se ehkä tavallisimmin arjessa esiintyy. Tee ite parempi -lausahdus esiintyikin parhaan kaverini kanssa käydyssä keskustelussa ystävällisenä ehdotuksena tehdä itse parempi malli, kun toinen meistä tuskaili käsityön parissa, josta ei tulisikaan ohjeen mukaan juuri sellainen, kuin itse olisi halunnut.

Keksimme samalla myös hauskan nykypäivän vastineen englanninkieliselle Do It Yourself (DIY), joka tarkoittaa Tee-Se-Itse, ja jota suomalaiset ovat käyttäneet jo pitkään. Tee ite parempi vie kuitenkin Tee-se-itse -tekemisen astetta ylemmäs, sillä se tehdään itse, mutta vielä entistä paremmin! :D

Miten niin paremmin?

Internetistä löytyy loppumaton määrä upeita käsityöideoita ja -ohjeita. Haen usein ideoita johonkin tiettyyn käsityöhön hakukoneen kuvahaulla, mutta harvoin löydän täsmälleen sellaista ohjetta tai kuvaa, jollaisesta minulla on visio mielessäni. Usein katsonkin vain suuntaa-antavaa mallia kuvasta tai yhdistelen useita eri ohjeita, jotta pääsen haluamaani lopputulokseen.

Tällöin joudun siis soveltamaan jo olemassa olevaa ohjetta tai mallia, ja täten mielestäni teen siitä itse paremman. En tarkoita, että alkuperäisessä mallissa olisi ollut mitään vikaa, vaan sitä, että muokkaan sitä itselleni mieleisemmäksi. Usein kotoa löytyy myös vanhoja tavaroita, joista saa pienellä korjauksella tai "tuunauksella" kivemman, pirteämmän tai enemmän omannäköisen. Tätä "tuunausta" kutsun myös Tee ite paremmaksi, koska mielestäni tavarasta alunperin puuttui sitä jotain, joka tekee siitä juuri minua miellyttävän tavaran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti