sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Virkattu kissa ja hiiri


Idean kissaan ja hiireen sain Kristieskidsin Etsy -kaupasta, josta voi ostaa virkkausohjeita. Itse en ostanut ohjetta, vaan katsoin vain mallia kuvasta. Käytin kissaan vaaleanpunaista Fleur -akryylilankaa ja virkkuukoukkua nr. 3,5. Hiireen käytin harmaata 7 veljestä -jämälankaa ja virkkuukoukkua nr. 3,5.

Hiiri

Hiiren aloitin peräpäästä luoden kolme ketjusilmukkaa, joista ensimmäiseen tein noin kuusi kiinteää silmukkaa. Jatkoin kierros kierrokselta kiinteitä silmukoita lisäilleen, kunnes hiiri oli tarpeeksi leveä ja aloin kaventaa kiinteitä silmukoita joka toisella kierroksella. Ennen umpeen virkkaamista täytin hiiren vanulla.

Korvat tein erikseen, ensin harmaasta langasta pylväillä ketjusilmukkaan ympyrän ja vaaleanpunaisesta langasta pienemmän ympyrän kiinteillä silmukoilla ketjusilmukkaan. Päättelin langat ja ompelin korvat kiinni hiireen ja tein neulalla ja langalla hiirelle silmät ja vaaleanpunaisen nenän. Lopuksi tein suoraan hiiren peppuun kiinni ketjusilmukkajonon hännäksi. Päättelin langat.

Kissa

Aloitin kissan päälaelta ja virkkasin jälleen tuttuun tapaan ensimmäiseen ketjusilmukkaan kiinteitä silmukoita ja yhdistin ne ympyräksi. Jatkoin kierros kierrokselta silmukoita lisäilleen, kunnes kissan pää oli tarpeeksi leveä&pitkä, täytin pään vanulla ja kavensin ensin joka toisen silmukan, sitten jokaisen silmukan.

Kissan vartalon ja jalat tein kaikki samalla kaavalla erikseen. Aloitin vartalon peräpäästä/jalan tassu-osasta luoden ketjusilmukoita pari ja niistä ensimmäiseen kiinteitä silmukoita ympyräksi. Jatkoin spiraalimaisesti kierros kierrokselta, ensimmäisellä kierroksella silmukoita lisäten. Täytin vartalon ja jalat vanulla ja ompelin kiinni kissaan neulalla ja langalla. Hännäksi tein suoraan kissaan kiinni ketjusilmukkajonon, vedin langan silmukan läpi ja pujottelin sen koko hännän matkalta ja päättelin kissan vartaloon.

Virkkasin kissan päähän suoraan kiinni korvat pylväistä ja kiinteistä silmukoista. Lopuksi pistelin silmät, nenän ja kynnet neulalla ja langalla ja kissa hiirineen olivat valmiit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti