tiistai 29. lokakuuta 2013

Viikatemies Halloween-asu


Ommeltu viitta ja pahvinen viikate.
Kohta 1. Hupun etureuna on kuvassa vasemmalla
ja takaraivo oikealla, alareuna alhaalla.
Halloween juhlien lähestyessä yritin keksiä naamiaispuvut, jotka voisi toteuttaa kotoa löytyvistä materiaaleista. Vanha, musta puuvillalakana oli jo osittain leikelty muihin ompeluprojekteihin, mutta sitä oli vielä jäljellä sen verran, että siitä sai Viikatemiehelle viitan. Minulla ei ollut viittaan minkäänlaista kaavaa, vaan päätin tehdä huppu-osan hupparista mallia ottaen ja viitanlieveen suorakaiteen mallisesta kangaspalasta. Nämä kappaleet yhdistäen siitä tuli hupullinen viitta, jota voisi ihan hyvin käyttää myös muihin naamiaisasuihin kuin Viikatemiehelle. Lisäksi askartelin pahvilaatikko-pahvista viikatteen ja näin Viikatemiehen asu oli valmis.

OMMELTU VIITTA:

Tarvitset:
-mustaa kangasta n. 2m
-n. 130cm mustaa satiininauhaa

Ompeluohjeet:
Kohta 5. Viitanlieve yhdistetään
 huppuun laskostamalla.
1. Mittaa ja leikkaa kaksinkertaisesta kankaasta hupparin hupun mallinen pala, lisää noin 3cm saumanvarat (jotta hupusta tulee väljä).
2. Mittaa ja leikkaa esim. 118cmx146cm kokoinen suorakaitale viitanlievettä varten. Voit leikata suorakaiteesta isomman, jos haluat pidemmän viitan, lisää tällöin senttimetrejä 118cm pitkän sivun mittaan. Minulla viitasta tuli puolimittainen materiaalin vähyyden vuoksi.
3. Ompele hupun pyöreähkön sivun (takaraivo) sauma, ks. kuva. Ompele hupun etureunaan päärme. Jätä hupun alareuna vielä ompelematta, se yhdistetään kohdassa 5. viitanlieveeseen.
4. Ompele viitanlieveen 118cm pitkiin sivuihin ja viitan alareunaan päärmeet.
5. Laskosta ja ompele viitan yläreuna hupun alareunaan.
6. Leikkaa satiininauhasta 2x65cm pitkät pätkät ja ompele ne laskos-sauman molempiin päihin viitan solmimisnauhoiksi.




Kohta 3. Viikate on teipattu muotoonsa.
ASKARRELTU VIIKATE:

Tarvitset:
-pahvia
-ilmastointiteippiä
-mustia kangassuikaleita
-mustaa sähköteippiä

Askarteluohjeet:
1. Leikkaa pahvista viikatteen terän mallinen pala sekä 15cmx140cm kokoinen pala.
2. Teippaa viikatteen terä ympäriinsä ilmastointiteipillä.
Kohta 4. Kieputa kangassuikaleita
pahvisen kepakon ympärille.
3. Taita 140m pitkän palan sivut kaksin kerroin sisään (5cm molemmilta sivuilta), jotta saat aikaiseksi pitkän kepakon. Teippaa kepakko tukevasti, jotta taitokset eivät aukea.
4. Kiinnitä mustalla sähköteipin palalla kangassuikaleen pää kiinni kepan toiseen päähän ja kieputa suikaleita kepan ympärille, kunnes kaikki pahvi peittyy. Kiinnitä jokaisen suikaleen molemmat päät teipillä, sekä aloitettaessa että lopetettaessa.



PS: Pahoittelen kuvien huonoa valaistusta. Luonnonvalo alkaa olla näin syksyllä vähissä..

1 kommentti:

  1. Itsetehdyt halloween-asut on aina Hienoimpia! Ei varmana tuu kelleen mieleen että tuohonkin viikatemieheen tarvittiin vaan lakana ja pahvia :D Upea!

    Sokru
    sokerimursu.blogspot.fi

    VastaaPoista