keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Askarrellut silkkipaperipallot

Koristepalloja silkkipaperista taittelemalla.

Hauskaa Vappua!

Niin se aika rientää ja blogia tulee päivitetyksi aina vain harvemmin. Nyt vapun kunniaksi päätin kuitenkin laittaa pienen kuvan eilen tekemistäni silkkipaperipalloista, joihin löysin kuvalliset ohjeet Se on SOMA juttu -blogista. Omista palloistani ei tullut yhtä upeita, kuin Se on soma juttu -blogin Christan tekemistä, mutta halusin silti kokeilla tekniikkaa. Silkkipaperia ei ollut varastossani paljoa jäljellä, joten palloista tuli huomattavasti pienempiä, kuin ohjeessa.

Alkuperäinen ohje löytyy siis täältä.

Tarvitset:
-Silkkipaperia
-Sakset
-Lankaa
-Näppärät näpit ja kärsivällisyyttä (silkkipaperi repeää helposti..)

Silkkipaperipallon ohje:

1. Aseta 6-10 silkkipaperiarkkia päällekkäin. Jos teet pienemmän (esim. 15cm halkaisijaltaan), 6 kerrosta riittää. Jos teet halkaisijaltaan ison (esim. 20-30cm) niin valitse 10 kerrosta.

2. Taittele silkkipaperiarkit haitariksi ja sido keskeltä langalla kiinni, huom. jätä toinen langanpää pitkäksi, jotta voit kiinnittää pallon roikkumaan langasta.

3. Avaa sitten toinen haitarin puoli ja erottele silkkipaperikerrokset toisistaan varovasti vetäen.
Vinkki: Vetäessäsi silkkipaperikerroksia erilleen toisistaan, kannattaa ensin erotella kaksi silkkipaperi kerrosta kerrallaan erilleen muista, ja sitten erotella nämä kaksi silkkipaperikerrosta toisistaan. Huomasin, että tällöin silkkipaperin repeämiseen on pienempi riski.

4. Avaa myös toinen haitarin puoli.

5. Kiinnitä pallot roikkumaan.

Silkkipaperipallot voi ripustaa koristeeksi ilmapallojen sijasta.

2 kommenttia: