maanantai 13. tammikuuta 2014

Askarreltu Kukko -nappitaulu

Iloisen värikäs Kukko-nappitaulu.
Vanhat napit tauluksi

Olin innostunut nappiaskartelusta nähtyäni netissä niistä tehtyjä upeita kaulakoruja, joita oli tietysti pakko kokeilla tehdä itsekin. Tuttavani nähtyä nappikaulakoruni, sain häneltä seuraavalla tapaamiskerralla pussillisen nappeja sekä kuvan upeasta tyynystä, johon muodostui napeista kukon kuva. Inspiroiduin kukkotyynystä kovasti, mutta sen toteuttaminen olisi vaatinut satojen nappien käsin ompelemista. Googlen kuvahausta löysin jälleen ratkaisun ongelmaani, ja yhdistin Fantasia puu -taulussa nappiaskartelun sekä maalaamisen. Havaittuani yhdistelmän hyväksi ja toimivaksi, tein samalla tekniikalla myös tämän kukko-taulun.

Tarvitset:
-valmiin taulupohjan, 30x40cm
-akryylimaaleja, pensseleitä ja sienen (käytin halpaa tiskipesusientä) maalin tuputusta varten
-vanhoja nappeja (n. 240kpl, usko pois, niin monta)
-kiviliimaa tai muuta pitävää liimaa
Maalaus valmiina, enää puuttuvat napit.

1. Lajittele noin 240 kpl nappeja värisävyttäin.

2. Hahmottele taulupohjalle kukko lyijykynällä. Voit asettaa napit kukon muotoon taulupohjalle, jotta näet riittävätkö napit työhön ja kuinka niiden värit sopivat yhteen. Tässä vaiheessa on vielä helppo muuttaa kukon muotoa ja värejä. Vinkki: Ota kuva napeista kukon muodossa, jotta voit maalauksen jälkeen asetella napit juuri oikeaan kohtaan.


Asettele napit vielä kerran maalauksen päälle ennen liimausta.
Napit tuovat kukolle enemmän ilmettä, vai mitä?
3. Tuputa taustaväri kukon ympärille. Helpointa on aloittaa taulun reunoista tummimmalla sävyllä ja tuputtaa vaaleampaa sävyä hieman tummemman sävyn päälle. Anna maalin kuivua kerroksien välissä.

4. Maalaa sitten kukko nappiesi sävyjen mukaan. Anna työn kuivua kunnolla ennen nappien asettelua.

5. Aseta sitten napit oikeille paikoilleen, mutta älä liimaa niitä vielä paikoilleen. Voit vielä muuttaa nappien järjestystä niin halutessasi. Kun olet tyytyväinen nappien asemointiin, liimaa ne yksitellen maalauksen päälle. Anna liiman kuivua kunnolla (esim. yön yli) ennen taulun ripustusta.

6 kommenttia:

 1. Tämä taulu on kyllä aivan mahtava! Pidän puu-nappi-työstäsi myös, mutta tämä kukko vei voiton! Se on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mona! Olin yllättynyt itsekin siitä, miten hauska kukko-taulusta tuli. Aina sitä katsellessa tulee hymy huulille. :) Mitähän muita hauskan värisiä eläimiä voisi samalla tekniikalla tehdä..

   Poista
 2. Puu-taulu on yliveto, ajattelin että itsekkin voisi koettaa moisen tekemistä! Ihania virkkauksia sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Maarit. Olen innostunut kovasti nappitauluista, eikä ehdi blogia päivittämään samaan tahtiin kuin tauluja syntyy. :) Yritän kuitenkin parantaa tapani ja päivitellä useammin.

   Poista
 3. Moikka! Oon jo jonkin aikaa selaillu sun blogia silloin tällöin ja tahdon kiittää antamastasi inspiraatiosta ja ohjeista! Innostuin perustamaan itellenikin "käsityöblogin", ja olis kiva jos vilkaisisit!♥ http://silmukoitua.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon jutzq kommentistasi! Niin kiva kuulla, että joku on saanut inspiraation blogista. Juuri sitä, mitä toivoinkin blogin antavan lukijoille! ^__^
   Tosi kiva, että olet myös aloittanut käsityöblogin, alankin heti seuraamaan sitä. :)

   Poista