keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Askarreltu Whomping Willow (Harry Potter) -puutaulu

Whomping Willow -nappitaulu ja Jamesin ja Oliverin (Fred&George) nimikirjoitukset lahjaksi ystävälle.
Lahjaidea Harry Potter -fanille!

Aloitettuani nappitaulujen askartelun, nappeja alkoi virtaamaan varastooni monelta eri tuttavalta ja sukulaiselta. Innostuin aina vain uudestaan eri värisistä ja muotoisista napeista ja aloin lajittelemaan niitä suoraan eri projekteja varten. Kolmas nappitauluni (Fantasiapuun ja Kukkotaulun jälkeen) oli Harry Potterista tuttu Whomping Willow -puu, jonka halusin tehdä ystävälleni lahjaksi. Mystisen virheät ja hopeiset napit sopivat mielestäni hyvin hänen tyyliinsä. Taulun taustaan, väreihin ja puun rungon muotoon sain inspiraation tästä kuvasta, mutta halusin kuitenkin käyttää myös omaa mielikuvitustani maalauksessa. Lisäksi halusin "piilottaa" puun runkoon yksityiskohtana nimet: Moony, Padfoot, Prongs ja Wormtail, jotka mainitaan Harry Potter kirjoissa.

Mikä olisikaan sopinut parhaiten nappitaulun lisäksi lahjaksi Harry Potter -fanille kuin James ja Oliver Phelpsin (Fred&George Weasley) nimikirjoitukset? :) Heidän nimikirjoituksensa sain Harry Potter the Exhibition -näyttelyn avajaisissa toukokuussa 2014 Norrköpingissä, Ruotsissa. Vinkki: Harry Potter -näyttely on Norrköpingissä 7. syyskuuta 2014 asti. ks: http://www.harrypottertheexhibition.se/in-english.html


Taulun tekemiseen voi soveltaa samoja ohjeita, kuin Fantasiapuuhunkin:

Tauluun tarvitset:
-valmiin taulupohjan, 30x40cm
-akryylimaaleja, pensseleitä ja sienen (käytin halpaa tiskipesusientä) maalin tuputusta varten
-vanhoja nappeja (n. 170-180kpl) ja mahdollisesti askartelumaaleja nappien maalausta varten
-pitävää liimaa (käytin Panduro Hobbyn kiviliimaa)

Taulun maalaus alkuvaiheessa,
huomaa rungon kaarevat muodot.
1. Hahmottele lyijykynällä ja maalaa akryylimaaleilla puumaisema, jossa yksi iso puu näkyy etualalla. Maalaa kerros kerrokselta, helpointa on ehkä aloittaa taustasta. Anna työn kuivua joka kerroksen välissä. Työ vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa. Taustan taivaan ja nurmikon maalauksessa voit käyttää värin levitykseen pensselin sijasta sientä, jolla voit töpöttää maalia utuisen vaikutelman saamiseksi. Maalaa aivan lopuksi tummilla väreillä puun lehvistöön nappien kokoisia palloja, jotka voit jättää esiin nappien välistä niitä liimatessa, tämä säästää nappien määrä.
Enää puuttuvat napit.

2. Lajittele napit värien perusteella. Jos sinulla ei ole juuri haluamasi värisiä nappeja, voit maalata vaaleita nappeja askartelumaaleilla. Älä luovuta, vaikka maali ei tuntuisikaan tarttuvan ensimmäisellä maalikerroksella. Anna nappien kuivua ja maalaa ne vielä kahteen kertaan, jotta maalipinnasta tulee peittävä. Voit tehdä puusta juuri haluamasi värisen. 

3. Asettele nappeja puun lehvistöön, mutta älä liimaa niitä vielä paikoilleen. Yritä jakaa eriväriset napit 
Asettele napit lehvistöön ennen liimausta.
tasaisesti eri puolille puuta. Aloita suurimmista napeista ja asettele niitä tasaisesti puun oksien ympärille puoli ympyrän muotoon. Asettele keskikokoisia nappeja suurimpien nappien ympärille ja vähän sinne tänne. Pienempiä nappeja voit asetella lehvistön reunoille, oksien väliin ja myös suurien nappien päälle, jotta saat aikaan kohovaikutelman. Jätä osa maalaamistasi palloista näkyville nappien väliin, tällöin koko lehvistöä ei tarvitse peittää napeilla ja säästät nappeja. Lopputuloksesta tulee näin myös vähän ilmavampi.

4. Liimaa napit yksi kerrallaan maalauksen päälle. Kannattaa aloittaa taulun yhdestä nurkasta ja edetä järjestelmällisesti rivi riviltä. Jos liimaat pienen napin ison napin päälle, kannattaa ensin liimata pieni nappi kiinni isoon ja sitten vasta iso nappi kiinni tauluun. Nappien liimaukseen tarvitaan sorminäppäryyttä ja hyvät hermot liukkaiden nappien karatessa hyppysistä lattialle.

1 kommentti: