maanantai 1. marraskuuta 2010

Seinäkoriste valokuville


Syksyllä Lontoon reissulla näin eräässä torikojussa sellaisen valokuva-mobilen, joka kiinnitetään kattoon, ja jonka nipsuihin voi kiinnittää valokuvia roikkumaan. Siellä oli myös yksinkertaisempi malli, jossa valokuvien väliin kiinnitettiin nipsuilla helmin koristeltu siiman pätkä ja tällaisen valokuva-jonon saattoi laittaa vaikkapa seinälle.

Näistä sain idean tehdä oman version seinäkoristeesta villalangasta ja verhonipsuista. Minulla oli kotona kolme korttia, jotka halusin laittaa koristeiksi seinälle, mutta en halunnut toisaalta tehdä reikiä kortteihin nastoilla, mutta en myöskään halunnut pilata tapettia teipillä. Tällainen nipsukiinnitys sopi tarpeisiini siis täydellisesti.

Irrotin viisi nipsua verhokiskosta ja otin kiskokelkat irti nipsusta. Leikkasin jämälankakerästä kolme n. 40cm pitkää langanpätkää. Tein langapätkistä lenkin, jonka pujotin nipsun renkaan alitse. Tein solmun vetämällä langanpäät tämän lenkin ympärille. Nyt minulla oli kuusi langapätkää, jotka jaoin kolmeksi säikeeksi letin tekoa varten. Kun letti oli noin 15 cm, tein siihen solmun. Kiersin puolet langapätkistä toisen nipsun renkaan ympäri ja tein uuden solmun, jonka koristelin vielä rusetilla. Leikkasin langanpätkät sopivan mittaisiksi.
Tein toisen samanlaisen.
Kolmannesta tein hieman pidemmän letin ja ilman toista nipsua, jotta sen sai ripustettua seinälle naulalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti