tiistai 16. marraskuuta 2010

Omenapiirakka


Tein helpon omenapiirakan seuraavasta ohjeesta:

Omenapiirakka

200g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 kananmuna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
2 omenaa
kanelia ja sokeria

Kuori ja siivuta omenat. Sulata margariini ja sekoita sokerin kanssa. Lisää vähitellen jauhoja ja ota taikinaa sivuun pieni kupillinen, jotta sen voi ripotella piirakan päälle lopuksi. Lisää kananmuna, maito, leivinjauhe ja vaniliinisokeri ja sekoita hyvin. Taikinasta tulee aika löysää, joten sen voi kaataa voideltuun uunivuokaan. Lado taikinan päälle kevyesti omenasiivut, ripottele niiden päälle kanelia ja sokeria ja lopuksi murusta päälle vielä sivuun otettu taikina. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Taikinasta tuli todella löysää (maitoa saattoi mennä vahingossa vähän enemmän), joten lisäsin ehkä noin desin jauhoja ennen vuokaan kaatamista. Omenapiirakan voi nauttia vaikkapa vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti