tiistai 9. marraskuuta 2010

Mutakakku



Tein herkullisen mutakakun Sari-serkulta saadun ohjeen mukaan. Kakun voi myös tehdä gluteenittomana käyttämällä gluteenittomia jauhoja vehnäjauhojen sijaan. Herkkua on!

Mutakakku:

150g margariinia
2 kananmunaa
1½ dl jauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
½ tl suolaa
4 rkl tummaa kaakaota

Vatkaa margariini ja kananmunat keskenään. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne margariini-kananmuna seokseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 24 cm) ja kaada taikina siihen. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Lisäsin taikinaan lorauksen maitoa, koska se oli niin paksua, ettei se irronnut taikinakiposta. Ennen uunia taikina näytti ihan sulalta suklaalta.. nam! Paistoin kakkua suurin piirtein 15 minuuttia ja siitä tuli sopivan tahmea sisältä. Koristelin kakun hieman jäähtyneenä tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti