lauantai 1. tammikuuta 2011

Virkattu avaimenperä-Kissu

Beigestä väristä tein myös Kissun. Käytin virkkuukoukkua nr 1,5 ja Novitan ohutta virkkauslankaa. Aloitin päälaelta luoden 3 ketjusilmukkaa ja virkaten noin 10 pylvästä ensimmäiseen ketjusilmukkaan. Suljin pylväät ympyräksi tekemällä piilosilmukan ensimmäiseen pylvääseen. Tein kaksi ketjusilmukkaa ja jatkoin pylväitä lisäämällä kerros kerrokselta.

Kokeilin tehdä avaimenperä-otukseen tällä kertaa muotoja ja vaihdoin pylväistä kiinteisiin silmukoihin tehtyäni sopivan kokoisen pään. Kiinteillä silmukoilla kavensin kolmella kierroksella niin, että sain aikaan Kissulle kaulan. Seuraavalla kierroksella puolestani tuplasin kiinteiden silmukoiden määrän ja jatkoin jälleen pylväillä. Pohjan tein jälleen kiinteillä silmukoilla lähes joka toisen silmukan kaventaen.

Silmät, takajalat ja hännän virkkasin erikseen ja kiinnitin Kissuun neulalla ja langalla. Korvat ja tassut virkkasin suoraan kiinni Kissuun. Nenän pistelin neulalla ja vaaleanpunaisella langalla ja viiksiksi pujotin pätkän ruskeaa kirjontalankaa, tein solmut molemmille puolille nenää ja leikkasin viiksikarvat sopivan mittaisiksi. Pyöritin auki langan säikeet viiksiksi. Aloitusreikään tein ketjusilmukkajonon, johon kiinnitin avaimenperä-renkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti