tiistai 26. lokakuuta 2010

Neulottu Marilyn


Käyn aina silloin tällöin kiertelemässä kirpputoreja käsityölehtien ja ohjeiden toivossa. Suuresta Käsityölehdestä 3/1994 löysin ohjeen Marilyn-neulepaitaan, mutta koska kyseessä oli yhdeksänkymmentäluvun säkkipaita-muoti, sain idean neuloa Marilyn-taulun.

Käytin taulun tekemiseen suoria puikkoja nr. 3,5 ja villalankoja (väreinä 1=ruskea, 2=vaaleansininen, 3=musta, 4=sähkönsininen, 5=harmaa).

Lehden ohje oli 100:lle silmukalle, mutta sovelsin ohjetta suorilla puikoilla mahdolliseksi ja loin vain 50 silmukkaa. Täten myös ohjetta ja sen värikoodia tuli soveltaa silmämääräisesti kahden eri värin rajakohdissa. Neuloin kuvan alareunasta aloittaen oikealla oikeaa ja nurjalla nurjaa neuloen.
Lopuksi pistelin neulalla ja langalla mm. huulien reunat ja muut yksityiskohdat/korjaukset! :D
Kehystin neuleen tauluksi ilman kehysten lasia.

2 kommenttia:

 1. Hei, pystyisitkö jollaintavoin kirjoittamaan tämän neuloksen ohjeet, silmukoiden määrät ja tälläiset? Olisin tekemässä tuttavalle tyynyliinaa, johon tarvitsisin Marilynin kuvan, mutta en ole löytänyt mistään tuollaista ohjetta ja vasta tänään huomasin, että joku muu on neulonut Marilynin joskus aijemmin :)

  VastaaPoista
 2. Moi Taina!

  Marilynin ohjeessa on vaakasuunnassa 100 silmukkaa ja pystysuunnassa 165 silmukkaa, eli jos neulot tasona, tarkoittaa se 165:ä kierrosta.

  Jos sinulla on mahdollisuus tulostaa ohjeen kuva, voit siitä laskea simukoiden määrät ruudukon avulla: Yksi ruutu = yksi silmukka.

  Ohje on haastavaa kirjoittaa yksityiskohtaisesti, mutta voit ottaa yhteyttä minuun myös sähköpostitse: laura.niemi1@hotmail.com jos tarvitset tarkempia ohjeita! =)
  /Laura

  VastaaPoista