lauantai 14. helmikuuta 2015

Ommeltu sydän -koriste

Roikkuva sydän -koriste piristää Ystävänpäivää.

Kartongeista ja papereista leikattuja sydämiä.


Hyvää Ystävänpäivää!

Edellisestä ohjeesta on vierähtänyt pitkä tovi, mutta nyt päätin ystävänpäivän kunniaksi päivittää blogin tällä sydän -koristeella. Näin kaupassa paperisista sydämistä ommellun koristeen ja päätin testata sellaisen ompelemista kotona. Minulla oli jo valmiiksi leikattuja sydämiä, jotka vain ompelin koneella yhteen pötköön ja koriste oli valmis! Ompeluun meni vain muutamia minuutteja, joten vielä ehdit askarrella tällaisen koristeen ystävänpäiväksi.

Tarvitset:
-värillistä kartonkia tai paperia (punainen, vaaleanpunainen, violetti)
-ompelukoneen (käsin ompeluun kuluu enemmän aikaa)
-sakset

Aseta sydän jalan alle.
1. Aloita piirtämällä ja leikkaamalla kartongeista tai papereista eri kokoisia sydämiä. Kuvan suurimmat sydämet ovat leveydeltään 3cm ja pienimmät 2cm. Rosoreunaisia sydämiä minulla oli yhteensä 12 kpl ja monivärisiä sydämiä noin 15 kpl per koriste.

2. Jätä noin 10cm ylä- ja alalankaa ripustuslangaksi. Aseta ensimmäinen sydän ompelukoneen jalan alle samaan tapaan kuin ompelisit kangasta.
Ompele sydämen keskisaumaa pitkin.

3. Aseta neula sydämen keskisaumalle ja ompele muutama tikki, palaa muutaman tikin verran takaisin ja jatka sitten ompelua koko sydämen keskisauman verran. Ompele muutamia tikkejä ilman sydäntä ja syötä sitten seuraava sydän ompelukoneen jalan alle ja ompele tällä kertaa koko keskisauma samalla kertaa. Ompele muutamia tikkejä taas ilman sydäntä ja syötä sitten taas seuraava sydän jalan alle. Toista niin monta kertaa, kuin sydämiä riittää.

4. Ompele viimeinen sydän niin, että ompelet ensin koko keskisauman, sitten palaat takaisin muutaman tikin ja sitten ompelet viimeiset tikit eteenpäin. Katkaise lanka läheltä sydäntä.

Tee niin monta koristetta kuin haluat ja ripusta ne roikkumaan vaikkapa kauniiksi sydän-seinämäksi.


2 kommenttia: