perjantai 20. syyskuuta 2013

Ommeltu tuoksupussi

Laventelin ja ruusun tuoksuiset pussukat.
Tuttavieni siirtolapuutarhassa oli tänä kesänä upean paljon laventelin kukkia, joita minäkin sain poimia itselle koristeeksi. Ripustin laventelit kuivumaan ja sain idean käyttää kuivattuja kukkia tuoksupussissa! Otin talteen myös ruusun terälehtiä, jotka kuivatin talouspaperin päällä. Hyvä kesätuliaisidea, joka on helppo ja nopea toteuttaa. Tuoksupussin voi laittaa esimerkiksi kesämökin vaatekaappiin tuoksua antamaan, tai ripustaa sen eteiseen koristeeksi.

Tyynynmallinen tuoksupussi
Tarvitset:
-kuivattua laventelia noin 5-10 oksaa oman maun mukaan
-palan valkoista kangasta (esim. 15cmx20cm)
-korostusväri kangasta tai kangaskuvan
-pieni pala liimaharsoa (voit myös jättää sen pois ja ommella koristeet suoraan kiinni kankaaseen)
-nauhaa
-kourallisen täytevanua esim. vanhasta tyynystä

Tuoksupussin ohje:

1. Kuivata laventeli esimerkiksi sitomalla nippu laventelin oksia (noin 10cm pitkiä) yhteen ja ripustamalla ne kuivaan paikkaan roikkumaan. Minulla kukat kuivuivat nopeasti lämpimän kesän vuoksi jo parissa päivässä.
2. Leikkaa valkoisesta kankaasta noin 15cmx20cm kokoinen pala ja taita se kaksin kerroin niin, että saat 15cmx10cm kokoisen pussin.
3. Suunnittele ja leikkaa korostusvärisestä kankaasta sydän tai leikkaa kukkakankaasta koristeeksi kukka. Leikkaa koristeen kokoinen pala liimaharsoa ja silitä se kiinni koristeen takapuolelle. Irrota taustapaperi ja silitä koristekuva kiinni pussin toiselle sivulle. Ompele kapealla ja tiheällä siksaksilla koristekuvan reunat.
Tikkaa koristekuvien reunat siksakilla.
4. Jos haluat ommella pussukan mallisen tuoksupussin, jonka suuaukko kiristetään kiinni nauhalla, ompele pussin yläreunaan ensin päärme. Ompele pohja- ja sivusauma (sekä pussukka- että tyynynmallisessa). Jätä pussin suu auki vielä tässä vaiheessa molemmissa tapauksissa!
5. Täytä pussi kevyesti laventelilla tai ruusuilla ja täytevanulla.
6. Sulje pussin suu nauhalla, jos haluat tehdä pussukan mallisen tuoksupussin. Jos haluat puolestaan tehdä ripustettavan tuoksutyynyn, taita pussin yläreunan saumanvarat sisään ja ompele suuaukko kiinni käsin ja kiinnitä samalla noin 15cm pitkän nauhan päät saumaan molemmille sivuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti