maanantai 22. heinäkuuta 2013

Maalattu kivikissa

Maalattu kivikissa.

Maalasin lapsena ahkerasti kivikissoja ja maalla asuessa saatavilla olikin paljon kiviä maalattaviksi. Halusin maalata (kymmenien)vuosien tauon jälkeen kivikissan parvekkeen pöydälle. Minulla oli käsillä vain taulujen maalaukseen soveltuvia akryylimaaleja, joten käytin niitä työni toteuttamiseen, sillä löytämäni kivi oli niin pieni, että maaleja ei kuluisi sen maalaamiseen paljoa. Kivi ei ollut aivan ovaali, vaan sen toinen puoli oli lohjennut kokonaan pois. Se oli kuitenkin juuri sopivan kokoinen (n. 15cm pitkä) pöytäkoristeeksi. Otin mallia kivikissan väreihin oman kissani turkista. :)

Kohta 2: Vaalein kerros maalia.

Tarvitset:
-tasapintaisen kiven
-maalia
-pensselin

Maalausohjeet:


1. Aloita maalaamalla kissan kasvoille pohja. Maalaa valkoinen ympyrä siihen kohtaan kiveä, johon haluat kissan kasvot. Voit maalata valkoisen pohjan myös kissan hännälle.

Kohta 3: Keskitummat sävyt tuovat syvyyttä.


2. Tee sitten seuraavaksi vaalein kerros kissan turkkiin ja kasvoihin. Voit hahmotella kissan kasvot vaalealla maalilla jo tässä vaiheessa, jotta saat paremman kuvan siitä, miltä kissa tulee näyttämään. Halusin omalle kivikissalleni vaaleanpunaisen nenän, jonka maalasin jo tässä vaiheessa. Anna maalin kuivua maalikerroksien välissä.Kohta 4 ja 5: Ääriviivat sekä kissanviikset.
3. Maalaa keskitummalla sävyllä lisää syvyyttä kissan kasvoihin, häntään ja turkkiin.


4. Maalaa lähes mustalla värillä kissan pään ääriviivat, silmät, nenä, suu, hännän ääriviivat ja yksityiskohtia turkkiin.5. Maalaa lopuksi valkoiset kissanviikset.


4 kommenttia: