maanantai 29. huhtikuuta 2013

Ommeltu kahvipussi-kynäpenaali

Kahvipussi-kynäpenaali, jota voi pitää vaikka meikkipussinakin.

Innostuin kahvipussien kierrätyksestä ja yritin keksiä niille uusia käyttötarkoituksia. Pannunaluiset ja suuret kahvikassit olivat kovatöisiä ja halusin tehdä jonkun pienen ja nopean projektin. Sovelsin keksimääni kahvipussi-iltalaukku -ohjetta, johon läpän sijaan ompelin vetoketjun. Pieni muutos ohjeeseen, mutta täysin eri käyttötarkoitus kahvipussille! Siitä syntyi kahvipussi-kynäpenaali, joka meni käyttöön (vietiin käsistä) heti samantien. :)
Vetoketju ommellaan kynäpenaalin pitkälle sivulle.

Kahvipussi-kynäpenaali

1. Avaa kahvipussin taka- ja pohjasauma. Tiskaa ja kuivaa pussi.
2. Leikkaa pussin reunoista noin 1cm pois (liimasaumat). Jaa mielessäsi kahvipussi kolmeen osaan (leveyssuunnassa) ja leikkaa toinen kahvikuppi-kuvan viereinen osa pois. Jäljelle jää kaksi kolmasosaa pussista.
Käsihihna kiinnitetään samalla, kun ommellaan päädyt.
3. Ompele suoralla ompeleella noin 20cm pitkä vetoketju pussin lyhyelle sivulle. Ompele ensin toinen vetoketjun sivu kahvikuppi-kuvan reunaan, ja sitten toinen vetoketju sivu kahvipussin toiselle sivulle. Käännä työ oikein päin. Nyt sinulla on tuubi, jonka päädyt ovat auki.
4. Leikkaa kanttinauhasta noin 10cm pitkä pätkä molempia päätyjä varten. Leikkaa myös silkkinauhasta tai kanttinauhasta noin 20cm pitkä pätkä käsihihnaa varten. Jos teet käsihihnan kanttinauhasta, ompele kanttinauhan sivut yhteen suoralla ompeleella.
5. Ompele suoralla ompeleella kanttinauha-pätkät penaalin päätyihin niin, että kahvipussin päädyt jäävät kanttinauhan sisään. Huolittele kanttinauhan päät taittamalla noin 1cm ompeleen alle. Kiinnitä samalla ompeleella käsihihna penaalin toiseen päätyyn kanttinauhan väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti