sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Ommeltu kahvipussi-iltalaukku

Kahvipussista ommeltu iltalaukku.
Olen vuosia säästänyt kahvipusseja ja haaveillut niiden ompelemisesta kassiksi tai laukuksi. Nyt keväällä pääsin lopultakin tuumasta toimeen löydettyäni Sirpa Kontio-Nikaman Kahvipussin uusi elämä -kirjan (Helmi, 2007), josta kokeilin yksinkertaista silmälasikotelo-ohjetta. Tein muutamia silmälasikoteloita pääsiäismyyjäisiin, mutta itselläni ei sellaiselle ollut käyttöä. Halusinkin soveltaa helppoa ohjetta ja tehdä kahvipussista hopeisen iltalaukun! Iltalaukkuun tarvitset vain yhden kahvipussin, jossa on hopeinen sisus, mustaa kanttinauhaa ja noin 3cm tarranauhaa.


Kahvipussi-iltalaukku:

Kahvipussin kuvapuoli jää laukun sisälle.
1. Avaa kahvipussin taka- ja pohjasauma. Tiskaa ja kuivaa pussi.
2. Leikkaa pussin reunoista noin 1cm pois (liimasaumat) ja muotoile toinen pussin pääty iltalaukun läpän muotoon, tai voit tehdä myös suorakaiteen muotoisen läpän.
3. Ompele suoralla ompeleella laukun yläreunan (jää läpän alle) mittainen pätkä kanttinauhaa kahvipussin suoran (lyhyen) päädyn reunaan. Ompele samalla myös karheaa tarranauhaa noin 3cm mittainen pala n. 5cm päähän yläreunasta (johon juuri ompelit kanttinauhan) keskelle kahvipussia.

Kiinnitä käsihihna samalla, kun ompelet kanttinauhan laukun ympärille.
4. Taita laukku muotoonsa: Jaa pussi mielessäsi kolmeen osaan ja taita yläreuna laukun takaosan päälle nurjat puolet vastakkain (jos teet hopeisen laukun, tällöin kahvipussin kuvapuoli jää laukun sisälle). Läppää ei tarvitse vielä taittaa paikalleen.
5. Leikkaa kanttinauhasta noin 20cm pitkä pätkä käsihihnaa varten. Ompele kanttinauhan sivut yhteen suoralla ompeleella.
6. Ompele suoralla ompeleella kanttinauhaa laukun ympäri: Huolittele kanttinauhan päät taittamalla noin 1cm ompeleen alle. Aloita vasemmasta sivusta ja ompele niin, että kahvipussin sivut (ja yläreunaan ompelemasi kanttinauhan päät) jäävät kanttinauhan sisään. Jatka koko läpän reuna myös kanttinauhalla, vedä kanttinauhaa hieman kulmissa, jottei syntyisi ruttuja. Kiinnitä samalla ompeleella käsihihna laukun takaosaan kanttinauhan alle.
7. Ompele vielä tarranauhan pehmeä pala läpän keskikohtaan aivan kanttinauhan viereen.

Voit lisäksi koristella iltalaukun kannen kirkkailla ja mustilla tarratimanteilla, joita voi ostaa askarteluliikkeistä.

Tarratimantein koristeltu iltalaukun läppä.
 


3 kommenttia:

 1. Hieno! Mulla edelleen kahvipussiprojekti aloittamatta.. Ehkä pitäs tehä jotain pientä ensin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on juuri täydellinen projekti aloittaa! Tarviit vaan yhden kahvipussin ja kanttinauhaa. :)

   Poista
 2. Ja mehän tehtiin kukkaroita! :)

  VastaaPoista