perjantai 8. maaliskuuta 2013

Pääsiäis-kirjekuorikortit

Kukkaloistoa Pääsiäiskorttiin!
Olin päättänyt, että Pääsiäiseksi en saisi ostaa mitään uusia askartelutarvikkeita, sillä kaapit olivat pullollaan kuvia ja kartonkeja jo ennestään. Otin siis esille kaikki paperit, korttipohjat, tarrat, kiiltokuvat, napit ja nauhat ja aloin sommittelemaan niitä yhteen. Löysin hyvän käsityöystäväni lähettämät kirjekuorikorttipohjat ja niistä sain idean tehdä Pääsiäiskortit, jotka olisivat samalla itsensä kirjekuoria. Inspiraation korttien värimaailmaan sain Panduro Hobby -askarteluliikkeen kuvastosta, josta katsoin mallia mm. nappikukkien väreihin näiden pilkullisten kukkien kuvista. Aurinko paistoi upeasti ja halusin saada kortteihin keväistä kukkaloistoa ja pirteitä värejä!

Pääsiäis-kirjekuorikortteihin tarvitset:
Tältä kirjekuorikortti näyttää avattuna.

-kartonkia (tai valmiita kirjekuorikorttipohjia)
-värikkäitä papereita
-kiiltokuvia
-timanttitarroja ja oman mielen mukaan kissatarroja
-paperiperhosia ja -kukkia
-nappeja
-silkkinauhaa
-sakset, liimaa, kaksipuoleista teippiä ja teippityynyjä

Liimaksi suosittelen askarteluliimaa, esim. erikeeper tai vastaava. Liimapuikoilla liimatut napit ja nauhat eivät yleensä pysy kunnolla ja olisi harmi, jos kortista lähtisi osia irti.

Työvaiheet:

1. Piirrä A4-kokoiselle kartongille kirjekuorikortin ääriviivat ja leikkaa viivoja pitkin korttipohja muotoonsa. Voit käyttää mallina esimerkiksi tavallista kirjekuorta, jonka avaat liimauksistaan auki. Tärkeintä on, että korttipohjan siivekkeet ovat niin leveät, että saat taiteltua valmiin kortin kirjekuoreksi. Minulla oli pari kappaletta valmiita kirjekuorikorttipohjia, joita käytin mallina muihinkin korttipohjiin.
Kiiltokuvia ja nappikukkia Pääsiäiskortteihin.

2. Teippaa kaksipuoleista teippiä kirjekuoren yläreunaan (sisäpuolelle) kuoren sulkemista varten. Jätä vielä teipin taustapaperi paikoilleen.

Yhdistele värejä vapaasti ja käytä sekä uusia että vanhoja materiaaleja.
3. Leikkaa värikkäästä paperista kortille taustapaperi. Voit liimata sen päälle silkkinauhaa, jonka päät on kätevä liimata paperin kääntöpuolelle ennen kuin liimaat taustapaperin kiinni korttipohjaan. Voit tehdä silkkinauhasta erillisen rusetin, jonka voit liimata korttiin erikseen.

4. Sommittele kaunis kiiltokuva kortin kohokohdaksi ja sen ympärille paperiperhosia ja -kukkia. Voit tehdä kukkia myös itse värillisistä papereista ja napeista. Laita timanttitarroja kukkien ja perhosten keskikohtaan yksityiskohdiksi.

5. Kiinnitä kiiltokuva teippityynyillä korttipohjaan, jotta saat aikaiseksi kolmiulotteisen vaikutelman. Kukat ja perhoset voit joko liimata tai kiinnittää myös teippityynyillä korttiin, tai sekä että! Kirjoita viesti kortin saajalle ja koristele kortti vielä halutessasi kissatarralla.

6. Taita korttipohjan siivekkeet sisäänpäin ja taittele kortti kirjekuoreksi. Ota kaksipuoleisen teipin taustapaperi pois ja sulje läppä. Kirjoita osoite ja lähetä ystävälle yllätykseksi!

1 kommentti:

  1. Mulla on edelleen tallessa tämä. On niin hieno että vois pitää jääkaapin ovessa ympäri vuoden! :) Vinkki seuraavaan näin hienoon korttiin - irroitettava tervehdysteksti! :D -> ympärivuotinen taulu!

    VastaaPoista