keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Virkattu isoäidinneliö -rannekoru

Virkattu isoäidinneliö -rannekoru.
Löysin idean isoäidinneliö-rannekoru Galen i garn (Semic, 2012) -kirjasta, jossa isoäidinneliöistä oli luotu kaikkea hiuskoruista päiväpeittoon. Kirja sisältää myös kuvalliset ohjeet kaikkiin ideoihin ja kirja löytyy varmasti myös suomennettuna versiona. Käytin lankana aika ohutta puuvillalankaa sekä virkkuukoukkua numero 2,5.

Isoäidinneliö-rannekorun ohje:

Tumman sävyisistä isoäidinneliöistä tehty rannekoru.
Isoäidinneliö:
1. 5kjs, 1ps ensimmäiseen kjs.
2. 2puolip ympyrään, 2kjs, 2puolip, 2kjs, toista vielä kaksi kertaa ja kiinnitä kjs:t piilosilmukalla.
3. Vaihda eri väriseen lankaan. 2puolip yhteen nurkkaan, 2kjs, 2puolip samaan nurkkaan.
4. Virkkaa sitten 1kjs päästäksesi seuraavaan nurkkaan, toista jälleen 2puolip, 2kjs, 2puolip samaan nurkkaan ja sitten jälleen 1kjs. Toista vielä sama kahteen jäljellä olevaan nurkkaan ja lopeta ketjusilmukalla, jonka kiinnität piilosilmukalla ensimmäiseen puolipylvääseen.
5. Vaihda eri väriseen lankaan. Jatka nurkat samoilla tavoin, 2puolip, 2kjs, 2puolip, virkkaa sitten 1kjs ja sen jälkeen 2puolip seuraavaan reikään, 1kjs ja jatka nurkka jälleen 2puolip, 2kjs, 2puolip. Jatka näin koko kierros ja lopeta ketjusilmukalla ja piilosilmukalla. Jos haluat isomman isoäidinneliön, jatka vielä kierroksia haluamallasi värillä.

Virkkaa noin 4 isoäidinneliötä (riippuen langasta ja virkkauskäsialasta) ja ompele ne kiinni riviin. Tee toiseen päähän ketjusilmukkajono napinläveksi ja ompele toiseen päähän kiinni nappi.

3 kommenttia:

  1. Musta on tietty mun juttu mutta onpa ihanan raikas tuo valkoinen :)

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtavia, isoäidinneliöistä voi tehdä mitä vain!
    Blogissani on sinulle tunnustus:
    http://hapsuli.blogspot.dk/2013/02/kaunis-blogi-tunnustus.html

    VastaaPoista