keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Ommeltu kissatyyny

Ommeltuja kissatyynyjä.
Hyvä käsityö-ystäväni lähetti minulle vanhan Suuri Käsityölehden (6-7 kesä-heinäkuu 2003) numeron, jossa oli ompelu-ohje kesäkissatyynyyn. Kaava oli juuri sopivan helppo aloittelevalle ompelijalle ja hurahdin kissatyynyihin täysin. Erivärisistä ja -kuvioisista kankaista saa aikaan juuri omaan sisustukseen sopivia kissoja. Kissatyyny on juuri sopiva niskatyynyksi ja hauska idea vaikkapa tuliaiseksi kyläpaikkaan!

Kissatyynyn kaava.
1. Piirrä paperille makaavan kissan ääriviivat (pituus noin 38cm, korkeus selän kohdalta noin 23cm, ja korkeus korvan kohdalta noin 30cm)

2. Leikkaa kaava ja aseta kaksinkertaisen kankaan (nurjat puolet vastakkain) päälle nuppineuloilla.

3. Leikkaa 1cm päästä kaavasta kissan malliset kangaspalat (molemmat yhtäaikaa).

4. Ompele oikeat puolet vastakkain saumanvaran (1cm) päästä kangaspalat yhteen, jätä kuitenkin noin 10cm aukko kissantyynyn pohjaan.


Mjau-Mjau -kissatyyny.
5. Käännä työ oikein päin ja täytä kissatyyny vanulla. Suosittelen vanhojen tyynyjen kierrättämistä! Voit siis käyttää vanhan tyynyn sisukset kissatyynyn täyttämiseen.


6. Ompele käsin aukko kiinni.

Lisäksi voit käyttää paikalleen silitettäviä kirjaimia (Panduro -askartelukaupasta löytyy ainakin mustia ja valkoisia), jos haluat kirjoittaa kissan tai ystävän nimen kissatyynyyn. Voit myös solmia silkkinauhan kissan kaulaan antaessasi tyynyn lahjaksi ystävälle. :)
Duracell -kissatyyny.

Bobcat -kissatyyny.


Mjau-Mjau kissatyyny sai nimensä kankaan kuvioinnista, joka muodosti kissalle kasvot. Näyttää kuin Mjau-Mjau maukuisi suureen ääneen vaatien huomiota!
Lisa -kissatyyny.
Mons (=Monni) kissatyyny.


Duracell ja Bobcat -kissatyynyt menivät tuliaisiksi veljeksille heidän yhteiselle kesämökilleen. Kissojen nimet kuvaavat omistajiaan: toisella on energiaa kuin paristossa ja toinen työskentelee kaivinkoneiden parissa.Lisa-kissatyynyn annoin ystävälle tupaantuliaislahjaksi. Värisävyiltään tyyny voisi sopia myös ystävänpäivälahjaksi, vai mitä?Lisa ja Mons -kissatyynyjen kankaat ovat todellisuudessa keittiöpyyhkeitä! Joulun jälkeisestä alennusmyynneistä ostin ihanan väriset ekologisesta puuvillasta valmistetut keittiöpyyhkeet, ja ne olivat juuri sopivan kokoiset kissatyynyksi. Taita vain pyyhe kaksinkerroin ja leikkaa kissan malliin kaavan avulla, sivuille jäi aikalailla tasan 1cm saumanvaraa. Kangasta löytyy siis muualtakin kuin kangaskaupoista. ;)

2 kommenttia:

  1. Kääk mitä ihania kankaita!!! Ja söpöjä kissoja myös :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kangaskaupoista ei oikein löytynyt hauskoja kankaita, joten täytyi vähän improvisoida ja joulunalennusmyynnistä löysin ekologisesta puuvillakankaasta keittiöpyyhkeitä (Monni ja Lisa -tyynyjen kankaat), jotka olivat juuri sopivan kokoisia kissatyynyyn. :)

    VastaaPoista