torstai 31. tammikuuta 2013

Ommeltu sydänkoriste

Ommeltuja sydänkoristeita eri väreissä.
Olen lukenut käsityölehdistä uudesta Tilda-villityksestä, johon sisältyy myös koriste-sydänten ompeleminen. En ole kuitenkaan vielä innostunut ompelemaan mollamaijaa, mutta olen ihastellut askartelukaupassa Tildan kauniita kankaita. Ottaessani seinällä roikkuvaa tulitikkujoulukalenteria alas, sain vision seinällä roikkuvasta sydän-koristeesta, jonka voisin kätevästi ripustaa samoilla pyykkipojilla samalle narulle kuin tulitikkujoulukalenterinkin. Omaan sisustukseen sopivia kankaita löytyi sopivasti pussista, johon olin pakannut vanhoja vaatteita, joten idean toteutus oli samalla myös vanhan kierrättämistä. :)

Ommellun sydänkoristeen ohje:

1. Piirrä paperille haluamasi kokoinen sydän.
2. Aseta sydän kankaalle (kaksinkertainen) ja leikkaa kankaasta sydän noin 1cm päästä paperisesta mallista (=saumanvarat).
3. Leikkaa ohuesta silkkinauhasta n. 15 cm pitkä pätkä.
Lek, sanaleikkiä kankaisilla sydänkoristeilla.
4. Aseta nauha nuppineulalla toisen sydämen yläosaan niin, että nauha jää lenkille ja nauhan päät jäävät sydämen sisäpuolelle.
5. Aseta sydämet oikeat puolet vastakkain (nauha jää sydänten sisään) ja ompele saumanvaran päästä (myös nauhan päiden päältä) sydänten reunat yhteen, jätä kuitenkin noin 5cm aukko täyttöä varten.
Käännä sydän oikein päin ja täytä vanulla. Ompele sitten käsin aukko umpeen.

Voit ripustaa sydämen koristamaan ikkunaa tai antaa sen vaikkapa ystävälle lahjaksi. Askarteluliikkeistä löytyvillä silitettävillä kirjaimilla saat sydämistä aikaan sanoja ja nimiä sisustamaan huonetta.

Kärlek = Rakkaus.

1 kommentti:

  1. http://hyppyset.blogspot.fi/2013/02/new-blog-love-tunnustus-ja-kuulumisia.html Sulle on tunnustus täällä! :)

    VastaaPoista