keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Joulukalenteri tulitikkuaskeista


Askartele joulukalenteri tulitikkuaskeista!
Joulukuun lähestyessä mieleeni nousi jälleen joulukalenterin askartelu! Lapsena tein 4H-kerhossa joulukalenterin vessapaperirullista, mutta nyt halusin tehdä hieman pienemmän ja siromman version, jonka luukkuihin voisi kuitenkin piilottaa karkkeja ja pieniä yllätyksiä pelkkien kuvien sijaan. Löysin upeita ideoita Etsy-sivuilta Collectively Couture-kaupasta, jossa tulitikkuaskeista oli tehty erilaisilla teemoilla joulukalentereita, joista jäi erityisesti mieleen jouluinen DIY (do it yourself) Black and white -kalenteri.

Sivuston joulukalenteissa oli tehty reikä tulitikkuaskin laatikko-osaan, mutta sain ystävältäni hyvän vinkin pujottaa ripustusnauhan vain raapaisu-osan ja laatikon välistä, eikä tulitikkuaskeihin tarvinnut näin tehdä lainkaan reikiä! Yksi työvaihe vähemmän. :)

Tulitikkuaski-joulukalenteriin tarvitset:
-24kpl tulitikkuaskeja (Askarteluliikkeissä myydään myös askeja ilman tulitikkuja ja raapaisu-pintaa.)
-jouluisia papereita (Kierrätysvinkki! Käytä edellisen vuoden joululahjapapereita.)
-nauhaa
-numerotarroja
Tulitikkuaskit odottavat ripustusta.
-lumihiutale-tarroja, tähtiä tai muita koristeita
-ripustukseen pitkän paperinarun
-24kpl pieniä pyykkipoikia
-liimaa ja sakset

Voit ripustaa adventtikalenterin myös esimerkiksi koristekuuseen, jolloin et tarvitse paperinarua etkä pyykkipoikia. Liimaukseen suosittelen liimapuikon sijaan erikeeperiä, tai vastaavaa, jotta liimauksesta tulee pitävä.

Työvaiheet:
1. Leikkaa ja liimaa jouluista paperia tulitikkuaskin ympärille. Anna liiman kuivua.
2. Ota laatikko-osa pois ja pujota ripustusnauha raapaisu-osan läpi, laita sitten laatikko-osa takaisin paikoilleen pitäen samalla kiinni nauhasta niin, että se asettuu raapaisu-sivulle. Solmi nauhan päät ja tee rusetti.
3. Koristele askit numero-tarroilla, joiden alle voit leikata ja liimata valkoiset pyörylät paperista, jotta numerot erottuvat paremmin. Voit koristella askeja myös lumihiutale- tai tähti-tarroin.
4. Täytä askit yllätyksillä, esimerkiksi paperiin käärityillä suklaakarkeilla, pienillä joulukoristeilla tai vaikkapa pienillä muistilapuilla, kuten "1. adventti, muista sytyttää kynttilä", "Leivo pipareita!" ja "Muista ottaa esille joulukoristeet." Vain mielikuvitus on rajana. :)
5. Ripusta seinälle paperinaru ja kiinnitä siihen roikkumaan tulitikkuaskit ripustusnaruistaan pienillä pyykkipojilla.

Ripusta valmiit tulitikkuaskit  pyykkipojilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti