tiistai 28. helmikuuta 2012

Virkattu Domo-monsteri


Vaaleanpunainen nörtti-Domo
Ystävänpäivän aikoihin näin icanhascheezburger Internet-sivuilla suloisen nörtti-monsteri Domon sydänsilmälaseissaan ja ihastuin pehmoleluun samantien. Otin mallia Internet-sivun Domo-pehmolelun kuvasta ja kehitin virkkausohjeen itse virkkauksen ohessa. Monsteri on virkattu vaaleanpunaisesta pörrölangasta virkkuukoukulla 3,5 ja yksityiskohtiin on käytetty punaista, valkoista ja mustaa jämälankaa. Domon korkeus n. 20cm.

Domon virkkausohje:

Vartalo
Vaaleanpunainen karvalanka, aloitetaan päälaelta
1. Luo 10 kjs.
2. 1 ks jokaiseen silmukkaan koukusta laskien toisesta silmukasta alkaen, virkkaa kuitenkin aloitussilmukkaan 3 ks. Jatka sitten ketjusilmukkajonon toista puolta samoin, eli 1 ks jokaiseen, tee kuitenkin viimeiseen silmukkaan 3 ks.
3. Jatka sitten koko ovaalia kierrosta (ketjusilmukkajonon molemmat puolet) virkaten 2 ks jokaiseen silmukkaan.
4. 1 ks jokaiseen, tee kuitenkin molemmissa ketjusilmukkajonon päissä 3 ks.
5.-20. 1 ks jokaiseen s.
Lopeta kierros ketjusilmukkajonon keskivaiheille (=haaraväliin). Täytä vartalo tukevasti vanulla. Jatka sitten samasta silmukasta jalat seuraavasti:

Monsteri takaapäin.
Jalat
1. Tee 7-8 kjs aloitusketjusilmukkajonosta (eli päälaelta) katsottuna keskelle kierrosta. Yhdistä tekemäsi ketjusilmukat kierroksen vastakkaiselle reunalle yhdellä kiinteällä silmukalla. Käännä työ käsissäsi niin, että jatkat virkkausta ulkopuolelta jalkaa (virkkaussuunta kuten vartalossakin). Tästä alkaa vasen jalka.
2.-6. Virkkaa 1 ks jokaiseen silmukkaan niin, että jatkat kierrosta vain vasempaan puoleen vartalon kierroksesta ja tekemiisi ketjusilmukoihin. (Virkkaa tätä pientä kierrosta spiraalimaisesti 5 kierrosta.)
Täytä jalka tiukasti vanulla.
7. Kavenna joka toinen silmukka.
8. Kavenna jokainen silmukka, kunnes reikä umpeutuu. Päättele lanka.
Nyt sinulla on yksi jalka ja yksi jalan mentävä reikä vartalossa. Täytä vielä valmista jalkaa ja vartaloa vanulla tarvittaessa, ennenkuin aloitat oikeanpuoleisen jalan:
1. Virkkaa toinen jalka suoraan kiinni vartalon jalan mentävään reikään. Aloita sopivasta kohdasta (esim. vartalon sivusta) niin, että virkkaussuunta on sama kuin vartaloa virkatessakin. Tee 1 ks suoraan kiinni vartaloon.
2.-6. Jatka virkaten 1 ks jokaiseen jalan mentävän rei'än silmukkaan. Tarkista että jalka on saman mittainen kuin toinenkin jalka. Täytä jalka tukevasti vanulla.
7. Kavenna joka toinen silmukka.
Lisää tarvittaessa vanua jalkaan.
8. Kavenna jokainen silmukka, kunnes reikä umpeutuu. Päättele lanka.

Kädet, 2kpl
1. 3 kjs, yhdistä ympyräksi.
2. 6 ks ympyrään.
3.-7. 1 ks jokaiseen s.
8. Kavenna 2 s tasaisin välein.
9.-13. 1 ks jokaiseen s.
Täytä käsi tukevasti vanulla ja ompele kiinni vartaloon. Virkkaa toinen käsi samoin.

Domolla on sydän paikallaan.
Suu ja hampaat
Punainen lanka (HUOM! Tässä on käytetty ohuempaa lankaa kuin karvalanka ja täten myös koukkua nr.1,5)
1. 15 kjs.
2. 1 ks koukusta laskien toiseen silmukkaan. Jatka kiinteitä silmukoita rivi loppuun, tee lopuksi 1 kjs. Käännä työ.
3.-10. 1 ks jokaiseen s, 1 kjs, käännä työ.
Päättele lopuksi lanka ja ompele suu kiinni vartaloon.
Ota valkoinen lanka ja pistele monsterille torahampaat neulalla ja langalla.

Ompele Domolle silmät mustalla langalla ja sydän vasempaan rintaan punaisella langalla. Virkkaa punaisella langalla pitkä ketjusilmukkajono ja ompele se silmän ympärille sydämen muotoon. Tee toinen silmälasi samoin ja ompele vielä silmälaseihin sangat pitkin pistoin. Tee muutama pisto valkoisella langalla sydämenmallisten silmälasien väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti