sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Suklaamuffinssit suklaakuorrutteella





Leivoin suklaamuffinsseja Otavan Makeat ja Suolaiset Muffinit -kirjan ohjeella: "Suklaamuffinit perinteiseen tapaan" s. 22. Ohjeessa taikinan sekaan rouhitaan tummaa suklaata, mutta minulla oli kaapissa vain Fazerin maitosuklaata, joten laitoin sitä. Ennen tarjoilua halusin kuitenkin koristella muffinssit suklaalla ja sillä kerralla minulla oli tummaa suklaata, joten sulatin sitä muffinssien päälle ja laitoin lisäksi vähän strösseliä. Suosittelen kuitenkin käyttämään taikinaan tummaa suklaata kuten ohjeessakin sanotaan ja kuorrutukseen mieluummin maitosuklaata pehmeämmän maun saamiseksi.


Suklaamuffinit, n. 12 kpl

rasvaa muffinipeltiä varten
3 rkl voita
60-80 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1,5 dl maitoa

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele muffinipellin syvennykset tai pane niihin paperivuoat. Sulata voi miedolla lämmöllä pienessä kattilassa. Rouhi suklaa.

2. Sekoita jauhot, sokeri, vaniljasokeri, kaakao, leivinjauhe ja suola kulhossa keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat, maito ja voi.

3. Sekoita kosteat aineet kuivien aineiden joukkoon haarukkavatkaimella tai taikinakaapimella. Sekoita mahdollisimman vähän. Lisää suklaa joukkoon varovasti käännellen.

4. Annostele taikina muffinipellin syvennyksiin. Jätä hieman kohoamistilaa. Paista muffineja uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Ota muffinit ulos uunista ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Nosta muffinit syvennyksistä ja siirrä ritilälle jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti