perjantai 10. kesäkuuta 2011

Pikku pizzat


Leivoimme serkkujen kanssa sukujuhliin pikkuisia kasvispizzoja viime kesänä ja nyt halusin kokeilla tehdä niitä uudelleen. Tällä kertaa kokeilin kahta eri täytettä ja molemmat maistuivat tosi hyviltä! Näitä välipaloja on helppo ottaa mukaan vaikkapa kesä-piknikille. :)

Pikku pizzat, n. 25 kpl

2 dl vettä
1/2 pkt tuorehiivaa
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja

Tomaattitäyte:
tomaattimurskaa
aurinkokuivattua tomaattia
valkosipulia
juustoraastetta
tummia oliiveja
hyppysellinen kuivattua basilikaa

Tonnikalatäyte:
tomaattimurskaa
tonnikalaa
valkosipulia
juustoraastetta
tummia oliiveja
hyppysellinen kuivattua basilikaa

1. Tee ensin taikina kohoamaan: Sekoita hiiva lämpimään veteen, lisää suola ja öljy. Sekoita puolet jauhoista taikinaan ja loput jauhoista taikinaan käsin vaivaten. Anna kohota esimerkiksi lämpimässä vedessä liinan alla vähintään puoli tuntia.
2. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi. Siivuta oliivit neljään osaan. Raasta juusto hienoksi raasteeksi. Hienonna valkosipulin kynnet (esim. 3 kpl).
3. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja tee siitä pieniä pyörylöitä jauhotetulla lasilla painaen. Nosta pyörylät leivinpaperin päälle pellille.
4. Täytä pyörylät haluamallasi täytteellä ja ripottele päälle vähän basilikaa.
5. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti