tiistai 22. maaliskuuta 2011

Virkattu kukka-rintamerkki

Kukat on virkattu Novitan ohuesta virkkauslangasta väreinä vaaleanpunainen, beige ja vaaleanvihreä sekä sinisestä Anchor Freccia -virkkauslangasta virkkuukoukulla 1,5. Rintamerkin pituus noin 2,5cm.

Kukka
1. Tee ensin kukan keskusta: Luo 3 ketjusilmukkaa ja yhdistä ne ympyräksi. Tee ympyrän keskustaan noin 12 kiinteää silmukkaa ja yhdistä ne ympyräksi yhdellä piilosilmukalla. Päätä lanka.
2. Ota vaaleanpunainen (sininen) lanka ja tee 3 ketjusilmukkaa kukan keskustan kiinteään silmukkaan. Tee 3 kpl kolminkertaista pylvästä seuraavaan keskustan silmukkaan, tee 3 ketjusilmukkaa ja 1 piilosilmukka kukan keskustaan. Tee muut terälehdet samoin. Vaaleanpunaisessa kukassa on 6 terälehteä ja sinisessä on 5 terälehteä.
3. Virkkaa kukan keskustan takapuolelle haluamasi määrä vihreitä lehtiä. Luo kukan keskustaan kiinni vaaleanvihreällä langalla 3 ketjusilmukkaa, tee 1 kolminkertainen pylväs, luo 3 ketjusilmukkaa ja tee 1 piilosilmukka kukan keskustaan.
Voit ommella kukat kiinni toisiinsa neulalla ja langalla ja ommella samalla kukkien taakse rintaneulan, joita myydään askarteluliikkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti