torstai 30. joulukuuta 2010

Virkattu avaimenperä-Hiiru

Olin suunnitellut tekeväni kolme eriväristä avaimenperä-Pöllykkää, mutta ennen ensimmäisen Pöllykän valmistumista mieleeni juolahti näkemäni pallon muotoiset pehmolelut ja päätin tehdä kaikista avaimenperistä eri eläimiä. Käytin Hiiruun virkkuukoukkua nro 1,5 ja Novitan ohutta virkkauslankaa.

Minulla sattui olemaan jämälankoina beigea, vaalean vihreää ja vaaleanpunaista virkkauslankaa, valkoista virkkauslankaa äitini lähetti omista jämälangoistaan kirjekuoressa! :D Beigestä langasta minulla tuli ensimmäisenä eläimenä mieleen hiiri, josta piirsin pötkyläisen ruumiin, pienet jalat sekä pyöreät silmät ja korvat omaavan hiiren malliksi itselleni.

Aloitin jälleen virkkauksen päälaelta luoden kolme ketjusilmukkaa. Tein ensimmäiseen ketjusilmukkaan noin 10 pylvästä ja suljin ne ympyräksi piilosilmukalla ensimmäiseen pylvääseen. Tein kaksi ketjusilmukkaa ja jatkoin pylväitä virkaten ja joka toiseen kerrokseen pylväitä lisäten, kunnes Hiiru oli mielestäni sopivan leveä. Jatkoin muutamia kerroksia ilman lisäyksiä, kunnes aloitin pohjan kavennukset kiinteillä silmukoilla.

Virkkasin pyöreät korvat ja silmät erikseen ja kiinnitin ne Hiiruun neulalla ja langalla. Hännän ja tassut virkkasin suoraan Hiiruun kiinni ja lopuksi pistelin nenän ja hampaat neulalla ja langalla. Tein aloitus-reikään ketjusilmukkajonon ja kiinnitin siihen avaimenperä-renkaan.

2 kommenttia: