maanantai 27. joulukuuta 2010

Neulottu Tonttu


Näin eräässä kataloogissa kuvan pitkäjalkaisesta, istuvasta tontusta, jonka kädet ja jalat oli neulottu ja vaatteet ommeltu huopakankaasta. Päätin kokeilla tehdä näkemäni kuvan mukaisen tontun pelkästään langasta, sillä minulla ei sattunut olemaan kangasta, mutta lankoja sitäkin enemmän.

Neuloin jalat, kädet, mekon ja tonttulakin niin, että oikealla puolella neuloin oikeaa ja nurjalla nurjaa. Kaulahuivin neuloin ainaoikeaa. Huopikkaat tein virkkaamalla, kuten myös lapaset. Käsiin ja jalkoihin ei tarvinnut täytettä, koska ne olivat niin ohuet ja menivät rullalle sopivasti itsestään, tarvitsi vain ommella saumat kiinni.

Vartaloksi leikkasin vessapaperirullahylsyn pitkittäissuunnassa kahtia ja teippasin sen suppilon malliseksi. Tontun pään tein sukkahoususta ja vanusta, silmät ja suun piirsin kynällä. Hiusletit tein beigestä virkkauslangasta kaksinkertaisesta langasta letittämällä ja ompelemalla ne päähän kiinni. Asetin mekon (kolmion mallisen) kartonkihylsyn päälle ja ompelin sen takaa kiinni. Pohjan sain umpeen virkkaamalla ja siinä samalla kiinnitin myös jalat mekon reunaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti