lauantai 6. lokakuuta 2012

Suklaiset brownies -leivonnaiset

Suklainen brownie-leivonnainen

Löysin ohjeen mehukkaisiin suklaaleivonnaisiin tasteline-reseptisivuilta. Käänsin ohjeen suomeksi ja puolitin brownie-ohjeen (sillä kaapissa oli vain 100g tummaa suklaata ja alkuperäiseen ohjeeseen tarvitsi 200g suklaata). Tein suklaaleivonnaisista pähkinättömät jättämällä pois ohjeeseen kuuluvat pähkinät. Jos haluat lisätä pähkinöitä leivonnaisiin, lisää 10 ison palan taikinaan 1,75dl murskattuja maapähkinöitä samalla, kun lisäät vaahtoon muut aineet.

Suklaiset brownies-palat, noin 10 isoa palaa

100g tummaa suklaata
100g voita tai margariinia
2 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

1. Sulata voi.
2. Sulata suklaa vesihauteessa.
3. Vispaa kananmunat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi.
4. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään.
5. Lisää vaahtoon sulatettu voi ja suklaa ja sekoita  varovasti.
6. Lisää vaahtoon jauhot (sihdin läpi) varovasti sekoittaen.
7. Voitele ja korppujauhota vuoka (noin 12cm*20cm) ja kaada taikina vuokaan.
8. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25min.

Mitä ovat brownies?
Brownie on amerikkalainen kostean mehevä suklaaleivonnainen, josta leikataan perinteisesti neliönmuotoisia annospaloja. Brownie-leivokset on helppo valmistaa ja ne voi tarjoilla pehmeän kermavaahdon kanssa, tai ilman. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti