tiistai 4. lokakuuta 2011

Korvapuustit

Korvapuustit

Leivoin korvapuusteja Myllyn Paras -ohjeella.

Korvapuustit, n. 30 kpl

1/2 l maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmunan
n.16 dl vehnäjauhoja (plus leipomiseen noin desi)
100 g voita

Väliin:
50g -100g voita
n. 1 dl sokeria
2 rkl kanelia

Voiteluun ja päälle:
kananmuna
raesokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kauli kumpikin suorakaiteenmuotoon (n.50x50cm). Levitä taikinalevylle notkeaa rasvaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 3-5cm:n paloiksi vinottain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan. -> / \ / \.

Paina jokainen pala keskeltä alas molemman käden sormella niin, että pullaan muodostuvat korvat. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti