keskiviikko 31. elokuuta 2011

Virkattu kissaneito

Kissaneito Aurelia.

Löysin mallin kissaneitoon AmyGainesin Etsy-kaupasta. Harmaa kissa söpöine kenkineen ja mekkoineen oli niin vastustamaton, että oli pakko kokeilla osaisinko virkata samanlaisen. Katsoin mallia vain kuvasta, mutta virkkausohjeen kissalle voi ostaa AmyGainesin sivuilta. Kissaneidon nimeksi tuli Aurelia ja hänen seikkailuistaan muodostui pieni iltasatu-kirjanen. :)

Virkkaamiseen käytin virkkuukoukkua nr. 3,5 ja lankoina harmaata, mustaa ja valkoista akryylilankaa. Nenään käytin Novitan vaaleanpunaista, ohutta virkkauslankaa. Kissaneidon pituus noin 30 cm.

Virkkasin pään, vartalon, jalat, kädet, hännän ja korvat kaikki erillisinä osina, täytin kaikki osaset vanulla ja ompelin ne kiinni paikoilleen neulalla ja langalla. Jalat aloitin kengistä mustalla langalla spiraalimaisesti virkaten, vaihdoin valkoiseen ja sen jälkeen harmaaseen lankaan. Vartaloksi virkkasin pelkän musta kolmion mekoksi. Kädet, hännän, korvat ja pään virkkasin kaikki harmaalla langalla spiraalimaisesti edeten. Lisäksi virkkasin mekkoon pitsikauluksen valkoisella langalla ja ompelin sen kiinni työhön neulalla ja langalla. Kengän nauhat, silmät ja nenän ompelin lopuksi neulalla ja langalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti