tiistai 4. lokakuuta 2011

Vaniljapullat

Vaniljapullat
Leivoin vaniljapullia samalla kertaa kuin korvapuustejakin, joten taikina on sama kuin korvapuusteissa. Kaneli loppui kesken, joten laitoin kanelin sijasta sisään vaniliinisokeria ja asetin pullat vuokiin korvien tekemisen sijasta.

Vaniljapullat, n. 30 kpl

1/2 l maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmunan
n.16 dl vehnäjauhoja (plus leipomiseen noin desi)
100 g voita

Väliin:
50g -100g voita
n. 1 dl sokeria
2 rkl vaniliinisokeria

Voiteluun ja päälle:
kananmuna
raesokeria

Lisäksi: paperivuokia

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
 
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kauli kumpikin suorakaiteenmuotoon (n.50x50cm). Levitä taikinalevylle notkeaa rasvaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja vaniliinisokeria. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 1-2cm paksuisiksi siivuiksi ja aseta siivut vuokiin niin, että rullan kierre näkyy ylöspäin. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa.


Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti