Vaniljapullat |
Vaniljapullat,
n. 30 kpl
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 kananmunan
n.16 dl
vehnäjauhoja (plus leipomiseen noin desi)
100 g voita
Väliin:
50g -100g voita
n. 1 dl sokeria
2 rkl vaniliinisokeria
Voiteluun ja
päälle:
kananmuna
raesokeria
Lisäksi: paperivuokia
Liota
hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri,
kardemumma ja kananmuna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten,
jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää
pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä
kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti