Jäähtynyt mutakakku. |
Löysin suussa sulavan mutakakun ohjeen Kinuskikissan sivuilta. Olen aikaisemmin leiponut mutakakkua tällä yksinkertaisemmalla ohjeella, jossa kaikki ainekset voidaan sekoittaa vain yhdessä kulhossa, ja täten tiskiäkin tulee hyvin vähän. Tällä kertaa halusin kokeilla kuitenkin useampi vaiheista Kinuskikissan ohjetta. Käytin Fazerin leivontasuklaan sijasta Lindtin tummaa suklaata. Hyvää tuli! (ulkonäöstä huolimatta)
Mudcake eli mutakakku
150 g Lindtin tummaa suklaata (70%)
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
4 munaa
2 ½ dl sokeria
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
4 munaa
2 ½ dl sokeria
1. Sulata suklaa mikroastiassa välillä sekoittaen.
2. Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä. Sekoita suklaa voin sekaan.
3. Yhdistä kuivat aineet.
4. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
5. Sekoita kananmuna-vaahdon sekaan vuorotellen jauhoja ja voi-suklaaseosta.
6. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24cm) Kaada taikina vuokaan.
7. Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä sisältä hieman raa'aksi. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti