sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Omenamuffinssit

Löysin omenamuffinssien ohjeen ruotsinkieliseltä recepten.se -reseptisivustolta. Muffinssitaikina riitti 10 kpl isoon amerikanmuffinssiin ja 6 kpl tavallisen kokoiseen muffinssiin. Pienet, paperiset muffinssivuoat olivat lopussa, joten siksi tuli tehtyä kahden kokoisia. :)

Omenamuffinssit, n. 12 kpl suuria tai 30 kpl pieniä muffinsseja
125 g voita
1,75 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl maitoa

Täyte:
1-2 omenaa
0,5 tl kanelia
1 rkl sokeria

1. Aseta paperiset muffinssivuoat muffinssipellin syvennyksiin tai aseta ne tavallisille pellille. Laita uuni kuumenemaan. Vispaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri tasaiseksi seokseksi sähkövispilällä.
2. Lisää kananmunat yksi kananmuna kerrallaan samalla seosta vispaten.
3. Lisää vaniliinisokeri ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi.
4. Lisää jauhot ja maito ja sekoita hitaimmalla vaihteella kunnes taikina on tasaista (n. 5-15 sekuntia).
5. Jaa taikina muffinssivuokiin tasaisesti.
6. Kuori omenat, leikkaa lohkoiksi ja leikkaa lohkot vielä pieniksi paloiksi. Pyörittele omenapalat kanelissa ja sokerissa ja jaa omenapalaset muffinssivuokiin taikinan keskelle. Painele omenapalasia vähän syvemmälle taikinaan, jotta ne eivät pompi vuoista ulos paiston aikana.
Paista muffinsseja 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti