tiistai 10. toukokuuta 2011

Korvapuustit

Tein pitkästä aikaa korvapuusteja, ja käytin tällä kertaa Myllyn Paras -ohjetta.

Korvapuustit, n. 20 kpl

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1/2 rkl kaardemummaa
1 kananmuna
n. 10 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia

Väliin:
margariinia, sokeria, kanelia

Päälle:
kananmunalla voitelu, raesokeria/hienoa sokeria

1. Sekoita hiiva lämpimään maitoon. Lisää suola, sokeri, kaardemumma, kananmuna ja puolet vehnäjauhoista. Lisää vehnäjauhoja ja sula margariini vuorotellen ja alusta taikina käsin. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa ainakin puoli tuntia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä päälle margariinia voiveitsellä. Ripottele margariinin päälle reilusti sokeria ja reilusti kanelia. Rullaa taikinalevy rullaksi, jonka halkiasija noin 5 cm. Leikkaa rullasta lähes 2 cm paksuja kiekkoja ja paina sormin kiekot sivulta lyttyyn. Nosta pullat pellille kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

3. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria tai hienoa sokeria. Paista uunissa noin 200 asteessa kymmenisen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti