sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Askarreltu Sammakko -nappitaulu


Pirteä sammakko -nappitaulu.
Sademetsän sammakko


2. Hahmottele sammakko lyijykynällä ja
mallaa sitten nappeja oikeille paikoille.
Nappitaulujen askartelu on mukavaa puuhaa, jos tykkää pienestä näpertelystä. Ensimmäiset nappitaulut tehtyäni alkoi nappeja kertyä yllättävän suurissa määrin ystäviltä ja sukulaisilta, joten päätin jatkaa nappitaulujen askartelua. Lasten luontokirjasta löysin hauskan, monivärisen, sademetsissä asuvan sammakon kuvan ja se päätyi seuraavaksi nappitauluksi.

Tauluun tarvitset:
-valmiin taulupohjan, 30x40cm
-akryylimaaleja, pensseleitä ja sienen (käytin halpaa tiskipesusientä) maalin tuputusta varten
-vanhoja nappeja (n. 173kpl) ja mahdollisesti askartelumaaleja nappien maalausta varten
-pitävää liimaa (käytin Panduro Hobbyn kiviliimaa)
3. Maalaa sammakko nappien sävyjen mukaan ja
anna maalin kuivua ennen nappien asettelua.

Ohje taulun askarteluun:

1. Lajittele noin 173 kpl nappeja värisävyttäin. Jos sinulla ei ole juuri haluamasi värisiä nappeja, voit maalata esim. valkoisia nappeja haluamasi värisiksi askartelumaalilla, kuten minä tein tätä taulua tehdessä. Maalasin tummanvihreät, vaaleanvihreät, osan keltaisista napeista, osan sinisistä napeista ja osan oransseista napeista askartelumaaleilla tauluun sopivilla väreillä ja nämä napit olivat siis alunperin valkoisia/vaaleita.

4. Tuputa taustaväri sammakon ympärille.
Voit käyttää tavallista tiskipesusientä tuputtamiseen.
2. Hahmottele taulupohjalle sammakko ja lehti lyijykynällä. Voit asettaa napit sammakon muotoon taulupohjalle, jotta näet riittävätkö napit työhön ja kuinka niiden värit sopivat yhteen. Tässä vaiheessa on vielä helppo muuttaa sammakon muotoa ja värejä. Vinkki: Ota kuva napeista sammakon muodossa, jotta voit maalauksen jälkeen asetella napit juuri oikeaan kohtaan.

3. Maalaa sitten sammakko nappiesi sävyjen mukaan. Anna maalin kuivua. Ennen taustavärin tuputusta, voit testata nappien riittävyyttä sammakkoon vielä kerran.

5. Liimaa lopuksi napit paikoilleen yksitellen.
4. Tuputa taustaväri sammakon ympärille. Helpointa on aloittaa taulun reunoista tummimmalla sävyllä ja tuputtaa vaaleampaa sävyä hieman tummemman sävyn päälle. Voit käyttää myös pensseliä taustavärin levittämiseen, varsinkin maalatessasi sammakon ympäriltä. Anna työn kuivua kunnolla ennen nappien asettelua.

5. Aseta sitten napit oikeille paikoilleen, mutta älä liimaa niitä vielä paikoilleen. Voit vielä muuttaa nappien järjestystä niin halutessasi. Kun olet tyytyväinen nappien asemointiin, liimaa ne yksitellen maalauksen päälle. Anna liiman kuivua kunnolla (esim. yön yli) ennen taulun ripustusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti