Omenapiirakka kirpeistä omenoista. |
Loppukesän omenat eivät ehtineet kypsyä kunnolla, kun ne jo tippuivat puusta. Hieman happaman kirpeät omenat sopivat hyvin piirakan tekemiseen, eikä sokerissa tarvitse tällöin pihtailla. Leivoin omenapiirakkaa vanhan kotitalouskirjani (Hyvää pataa, WSOY 1997) tutulla ohjeella.
Omenapiirakka, n. 8-10 annosta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 dl kermaviiliä
75 g margariinia
1 kananmuna
Pinnalle:
2 omenaa
kanelia
sokeria
Vuokaan:
margariinia
korppujauhoja
1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele ja jauhota matala piirakkavuoka (halkaisija noin 22cm).
2. Sulata margariini. Pese omenat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi.
3. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, sokeri, vaniliinisokeri, leivinjauhe ja sooda.
4. Lisää joukkoon kevyesti sekoittaen kermaviili, margariini ja kananmuna.
5. Levitä taikina vuokaan, lado omenat päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
6. Paista piirakkaa uunin keskitasossa noin 25 minuuttia.
Kahdesta annoksesta tulee pellillinen piirakkaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti