keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Muffinit vadelmasydämellä


Sain joululahjaksi silikonisen muffinivuoan kuudelle muffinille, jota suosittelen kaikille niille, jotka haluavat onnistuneita muffineita mielellään joka kerta! ;)
Alennuksesta löysin Otavan Makeat ja suolaiset muffinit -reseptikirjan, josta tällä kertaa kokeilin reseptiä: Vadelmamuffinit kermaviilistä, s. 14.

Vadelmamuffinit kermaviilistä, n. 12 kpl

rasvaa muffinipeltiä varten
200 g vadelmia
120 g pehmeää voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
pinnalle tomusokeria

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele muffinipellin syvennykset tai pane niihin paperivuoat. Puhdista tuoreet vadelmat tai anna pakastettujen vadelmien sulaa hieman.

2. Vatkaa voi ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna ja kermaviili. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää kuivat aineet voivaahdon joukkoon ja sekoita mahdollisimman vähän haarukkavatkaimella tai taikinakaapimella.

3. Annostele taikina muffinipellin syvennyksiin. Jätä hieman kohoamistilaa. Jaa vadelmat tasaisesti taikinan päälle ja paina niitä kevyesti. Paista muffineja uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota muffinit uunista ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Nosta muffinit syvennyksistä ja siirrä ritilälle jäähtymään. Sirottele pinnalle hieman tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti