sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Pienet mustikkapiirakat


Uunituoreita pikku mustikkapiirakoita.

Leivoin pienet mustikkapiirakat ison aprikoosipiirakan ohjeella, mutta yhden ison piirakan sijaan jaoin taikinan pieniin alumiinisiin piirakkavuokiin.

Painele taikina vuokiin ja levitä pohjalle vadelmamarmelaadia.
Mustikkapiirakat, 14kpl

Pohja
75g voita
1/2dl sokeria
1 kananmuna
1 1/2dl vehnäjauhoja
1tl vaniliinisokeria
1tl leivinjauhetta

Täyte
n.4rkl vadelmamarmelaadia
1 1/2dl mustikoita
1/2dl omenatäysmehua
1 kananmuna
Levitä pohjalle mustikoita ja kaada lopuksi muu täyte niiden päälle.
1prk (200g) ranskankermaa

1.Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna ja yhdistetyt kuivat aineet. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään n. 30 minuutiksi.
2. Painele taikina muffinivuokien kokoisiin alumiinivuokiin (voit voidella ja jauhottaa vuoat halutessasi) sekä pohjalle että reunoille.
3. Levitä vadelmamarmelaadi piirakoiden pohjille (noin 1/2tl jokaiseen).
4. Levitä mustikoita (noin 1tl) piirakoiden pohjille.
5. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada mustikoiden päälle.
6. Paista 200 asteessa noin 10-15min. Tarjoa jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti