sunnuntai 28. elokuuta 2011

Omena-porkkanamuffinssit


Tein tällä kertaa omenamuffineita Otavan Makeat ja suolaiset muffinit -kirjan Omena-porkkanamuffini -ohjeella sivulta 87. Sovelsin ohjetta kaappien sisällön mukaan, joten jätin pois porkkanaraasteen ja kookoshiutaleet ja raastoin niiden sijaan kaksi omenaa ohjetta enemmän.

Omena-porkkanamuffinit, 12 kpl
rasvaa muffinipeltiä varten
60 g voita
1 iso omena
2 keskikokoista porkkanaa
2 3/4 vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1/2 dl maitoa
3 rkl kookoshiutaleita
ja sokerikuorutetta pinnalle

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele muffinipellin syvennykset tai pane niihin paperivuoat. Sulata voi.
2. Kuori ja raasta omena sekä porkkanat raastimen karkealla terällä.
3.Sekoita kulhossa keskenään jauhot, sokeri, vaniljasokeri, kaneli, leivinjauhe ja suola.
4. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, sulatettu voi ja maito. Kaada kananmunaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita haarukkavatkaimella mahdollisimman vähän. Lisää joukkoon vielä omena- ja porkkanaraaste sekä kookoshiutaleet.
5. Annostele taikina muffinipellin syvennyksiin. Jätä hieman kohoamistilaa. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes muffinit ovat kullanruskeita.

Koristele muffinit halutessasi sokerikuorrutteella ja kookoshiutaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti