perjantai 24. kesäkuuta 2011

Raparperi-juustokakku


Löysin ohjeen paikallisen Extra-sanomalehden (ruotsinkielinen) numerosta 26.5.2011 ja huomatessani, että ohje oli täysin liivatteeton, oli ohjetta pakko kokeilla! Vaihdoin ohjeen saksanpähkinä-pohjan kotikokki.net -sivustolta löytyneen juustokakun Digestive-keksipohjaan: 200g Digestive-keksejä murskattuna ja 75g voita.

Raparperi-juustokakku, 8-10 annosta

Pohja:
175g saksanpähkinöitä
1 dl vaaleaa muscovadosokeria
50 g voita
2 rkl jauhoja

Täyte:
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
1 sitruuna, raastettu kuori
1 dl vispikermaa
250g kesella tuorejuustoa, raparperin maku

Koristeluun:
Noblesse-suklaata
tuoreita mansikoita

1. Murskaa keksit ja sekoita voin kanssa. Painele taikina irrotettavan vuoan (halkaisija n. 24cm) pohjalle.
2. Jaa kanamunan keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota valkuaiset tiiviiksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset, sokeri ja sitruunankuori. Vaahdota vispikerma kevyesti ja sekoita keltuais-seoksen ja tuorejuuston kanssa. Kääntele myös valkuaiset seokseen.
3. Kaavi täyte vuokaan pohjataikinan päälle ja tasoita. Laita vuoka pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi.
4. Ota kakku sulamaan noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele Noblesse-suklaalla ja tuoreilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti