Sivut

lauantai 7. toukokuuta 2011

Suklainen täytekakku

Leivoin kakkupohjan vanhalla tutulla reseptillä, johon lisäsin vain tällä kertaa leivontakaakaojauhetta. Kuvassa on vain puolikas kakkupohja (joka on jo puoleksi syöty! :D ), toisen puolen laitoin pakastimeen. Leikkasin täytetystä kakusta nurkat pois veitsellä, jotta siitä tuli soikion muotoinen ennen kermavaahdolla kuorruttamista.

Kakkupohja, n. 6 annosta

3 kananmunaa
n. 1 lasillinen sokeria
n. 1 lasillinen vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

1. Riko kananmunat lasiin. Mittaa lasilla saman verran sokeria kuin kananmuniakin.
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
3. Mittaa lasilla saman verran vehnäjauhoja kuin sokeriakin ja sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan.
4. Lisää jauhot siivilän läpi vaahdon sekaan varovasti sekoittaen.
Kaada taikina pieneen (max. 20cm halkaisija), voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (irtopohjavuoka tai muukin vuoka käy).

Paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Nosta kakku uunista ja tökkää hammastikku kakkuun. Nosta tikku ja tarkista jääkö taikinaa kiinni tikkuun. Jos taikinaa jää kiinni, on kakku vielä raaka.

Kumoa kakkupohja lautaselle hieman jäähtyneenä.

Täyte:
aprikoosimarmelaadia
säilykeaprikooseja
kermavaahtoa (+ 1 rkl sokeria, 1 tl vaniliinisokeria)

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta säilykeaprikoosimehulla ja levitä aprikoosimarmelaadia väliin. Leikkaa apriikoseista siivuja kakun päälle koristeeksi ja hakkaa loput aprikoosit pieniksi paloiksi ja lisää kakun väliin. Laita väliin myös kerros kermavaahtoa.

Kuorruta kakku kermavaahdolla ja koristele aprikoosisiivuilla ja strösselillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti