Sivut
▼
torstai 10. helmikuuta 2011
Kauralese-hampurilaissämpylät
Sovelsin kaurahiutalesämpylöiden ohjetta isojen hampurilaissämpylöiden tekemiseen korvaamalla kaurahiutaleet kauraleseillä.
Kauralese-hampurilaissämpylät, n. 6 kpl
2,5 dl vettä
2/3 pussia kuivahiivaa
2 dl kauraleseita
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
25 g margariinia (tai öljyä)
Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleisiin ja 1 dl vehnäjauhoja. Lisää lämmin vesi ja sekoita hyvin. Anna taikinan kohota hyvin, noin 30 minuuttia ja lisää sitten vasta muut aineet. Leivo taikinasta heti sämpylöitä ja kohota vasta pellillä uunin lämmetessä. Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Voit syödä sämpylöitä sellaisenaan margariinin kanssa tai tarjota sämpylät jauhelihapihvien, juuston, salaatin, tomaatin, sipulin, suolakurkun ja mausteiden kanssa hampurilaisina. ;P
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti