Sivut

maanantai 15. marraskuuta 2010

Porkkanasämpylät


Halusin leipoa sämpylöitä, mutta kaapissa ei sattunut olemaan hiivaa. Sen puoleen leivinjauhetta löytyi, joten laitoin sitä hiivan sijasta ja ihan hyviä tuli.

Porkkanasämpylät 9 kpl

4dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl maitoa
1 dl porkkanaraastetta
1 kananmuna voiteluun

Sekoita jauhot, leseet, leivinjauheet ja suola. Lisää siirappi ja maito sekä porkkanaraaste. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Anna taikinan kohota ennen sämpylöiden pyörittelyä. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Itse en hätähousuna malttanut odottaa taikinan kohoamista, joten sämpylät jäivät mataliksi. Niistä tuli kuitenkin oikein aurinkoisen värisiä ja maistuvia leipäsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti